'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Είμαστε μια πλούσια, αλλά κακοδιοικούμενη χώρα»...!!!

Ως μια από τις πλουσιότερες, αλλά και πλέον κακοδιοικούμενες -αναφερόμενος, όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, στο παρελθόν- χώρες στον κόσμο χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Ελλάδα, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση Δεκεμβρίου 2010 - Φεβρουαρίου 2011 του αμερικανικού πολιτικού περιοδικού Newsweek.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι «η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε τις αδυναμίες μας», ζητώντας ουσιαστικά χρόνο από τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να εφαρμοστούν και να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Αυτήν τη στιγμή, ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα δραστικά μέτρα μας είναι ακόμη πολύ πρόσφατα και ο κόσμος αισθάνεται το βάρος» λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο Stefan Theil για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται άμεσα ή εκκρεμούν αυτήν την περίοδο, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, στη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στην καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων, στην απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, στο νέο νόμο «fast track» για την επιχειρηματικότητα και στις αλλαγές στην Παιδεία

Μιλάει επίσης για «μονοπώλια και καρτέλ, τα οποία κρατούσαν ψηλά τις τιμές και χαμηλά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε όλους τους χώρους, από τις εταιρείες φορτηγών μέχρι τα φαρμακεία».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και επικαλείται ως παράδειγμα τις δορυφορικές φωτογραφίες και τη δημοσιοποίηση ονομάτων «επώνυμων» φοροφυγάδων. Τονίζει δε, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει όλες τις φορολογικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο.



http://totefteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου