'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Ρόδος: Ζητούν 80.000€ αποζημίωση για τον ομαδικό ξυλοδαρμό του γιου τους στο σχολείο!

Ο 8χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση από 10 συμμαθητές του, στην αυλή του σχολείου - Πυρ και μανία οι γονείς του, που κατηγορούν και εκπαιδευτικούς...

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 80.000 ευρώ διεκδικούν με αγωγή που υπέβαλαν στο Ελληνικό Δημόσιο οι γονείς ενός παιδιού που υπέστη άγριο ομαδικό ξυλοδαρμό σε ηλικία 8 ετών από μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου.

Στην αγωγή που υποβλήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου οι γονείς του παιδιού επισημαίνουν ότι συνυπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους είναι δύο εκπαιδευτικοί του 8ου δημοτικού σχολείου που ανήκε διότι όπως υποστηρίζουν, εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντος τους και συγκεκριμένα δεν ασκούσαν έλεγχο και εποπτεία των μαθητών στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρές σωματικές κακώσεις και βλάβη της ψυχικής του υγείας.


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, οι γονείς του παιδιού έχουν ήδη υποβάλει μήνυση αξιώνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανήλικων μαθητών για πρόκληση σωματικής βλάβης, σε βάρος των γονέων τους για αμέλεια στην εποπτεία των τέκνων τους και σε βάρος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ενός δασκάλου για παράβαση καθήκοντος.


Όλα έγιναν στο πρώτο διάλειμμα της διδασκαλίας του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας την 23η Οκτωβρίου 2007. Ο ανήλικος μαθητής φέρεται να παρατήρησε μαθητές από το συστεγαζόμενο σχολείο διότι ενοχλούσαν και περιγελούσαν έναν συμμαθητή τους, υπήκοο Βιετνάμ. Οι ανήλικοι, δέκα περίπου τον αριθμό, στράφηκαν τότε εναντίον του και αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και με μπουνιές στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ όταν τελείωσαν με τις βιαιοπραγίες έριξαν πάνω του χυμούς, αναψυκτικά και νερό για να τον γελοιοποιήσουν περαιτέρω.


''Ο 10χρονος συγκλονισμένος από την πρωτοφανή εκδήλωση βαρβαρότητας των ανήλικων συμμαθητών του δεν έτυχε της προστασίας των επιτηρητών, του δασκάλου του και του Διευθυντή του σχολείου'' όπως επισημαίνουν οι γονείς του. Όπως καταγγέλλεται πέραν του ότι διασκέδασε με το θέαμα και τον κορόιδεψε μια καθαρίστρια, ο μαθητής βρέθηκε απολογούμενος αν και δαρμένος από τον δάσκαλο του για το ότι έσπευσε να προστατεύσει τον Βιετναμέζο συμμαθητή του.


Για το περιστατικό ενημερώθηκε εξάλλου και ο Διευθυντής του σχολείου ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους γονείς του παιδιού και όταν κλήθηκε από την μητέρα του τηλεφωνικά μετά το πέρας της διδασκαλίας αρνήθηκε να επιστρέψει στο σχολείο για τα δέοντα λέγοντας της ότι έχει σχολάσει.


Η μητέρα που παρέλαβε τον ανήλικο σε άθλια κατάσταση από το σχολείο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τον οδήγησε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί αφού εξετάστηκε από ιατρούς της δόθηκε ιατρική βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι είχε υποστεί μώλωπες, εκδορές και καρούμπαλα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τον ανήλικο μια ψυχολόγος η οποία διαπίστωσε ότι το παιδί βρισκόταν σε «άρνηση». Ο ανήλικος δεν ήθελε να μεταβεί την επομένη στο σχολείο του αισθανόμενος πέραν του φόβου και ντροπή.


Στην αγωγή στρέφονται και κατά των δύο εκπαιδευτικών που ήταν επιφορτισμένες με την επιτήρηση των μαθητών του 8ου δημοτικού σχολείου και επισημαίνουν ότι δεν ευρίσκοντο καν στην αυλή.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου