'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δουλειές με φούντες σε ξέφραγο αμπέλι !!!

Μεγάλη η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ινδικής κάνναβης που έχουν εντοπιστεί ποτέ, χαρακτηρίζουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ, το φορτίο που μετέφερε ένας άνδρας 41 ετών ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της αλβανικής αστυνομίας μεταφέροντας με το Volkswagen του έναν τόνο ινδικής κάνναβης!


Το σύγχρονο αυτό «καράβι από την Περσία» που προοριζόταν για την ελληνική αγορά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε τελικά κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και αποτελεί ρεκόρ πενταετίας για την συγκεκριμένη «ανθούσα» αγορά. Ωστόσο, η ποσότητα αυτή -ακόμα και αν αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που εντοπίστηκαν ποτέ- δίνει μόνο μια μικρή γεύση των ποσοτήτων που περνούν καθημερινά τα σύνορα και δεν εντοπίζονται.

«Τώρα κλαιν όλα τα αλάνια…»


Τα ελληνοαλβανικά σύνορα, τόσο τα χερσαία, όσο και τα θαλάσσια, αποτελούν μια από τις συνηθέστερες και πιο εύκολες διαδρομές για τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών και οι αστυνομικές αρχές και των δύο χωρών έχουν εντοπίσει στο παρελθόν μεγάλες ποσότητες που προορίζονταν για ελληνική κατανάλωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην περιοχή έρχεται να επιβεβαιώσει και το ανεξήγητο φαινόμενο που παρατηρήθηκε λίγες μέρες πριν στην Κεφαλονιά, όπου οι άνδρες του Λιμενικού δεν προλάβαιναν να μαζεύουν σακιά με μαριχουάνα που ξεβράζονταν στις ακτές του νησιού. Το φαινόμενο μάλιστα συνεχιζόταν για μέρες, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος της «ψαριάς» να ξεπεράσει τα 144 κιλά. Την ίδια αυτή διαδρομή από τα ελληνοαλβανικά σύνορα είχαν επιλέξει και τον Μάρτιο του 2010 δύο άνδρες, ένας ελληνικής και ένας αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν στην χώρα μας ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους 137 κιλών την οποία είχαν κρύψει σε 106 ταξιδιωτικούς σάκους. Η αστυνομία τους εντόπισε να οδηγούν κλεμμένο αυτοκίνητο στον δρόμο για τη Θεσπρωτία και τους συνέλαβε, κατάσχοντας την τεράστια ποσότητα χασίς.


Διακομιστικός σταθμός η Ήπειρος


Η μεγαλύτερη πυκνότητα «δρομολογίων» από την Αλβανία στην Ελλάδα, που έχει ποτέ καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, η οποία λειτουργεί ως διακομιστικός σταθμός για την εν λόγω αγορά της Ελλάδας, ήταν αναμφισβήτητα το πρώτο τρίμηνο του 2006, όταν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής κατάφεραν να κατάσχουν περισσότερο από μισό τόνο χασίς. Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες των παραμεθορίων Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας καθώς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου είχαν συλλάβει εκείνη την περίοδο δύο Έλληνες και οκτώ αλλοδαπούς που αποπειράθηκαν να εισάγουν στη χώρα ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 522.116 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.


330 κιλά χασίς και 700 δενδρύλλια στην Κρήτη


Η μεγαλύτερη ποσότητα ινδικής κάνναβης που έχει ποτέ εντοπιστεί στα νότια της χώρας και συγκεκριμένα στο νησί της Κρήτης, ήταν αυτή του Οκτωβρίου του 2010. Η αστυνομία των Χανίων είχε πληροφορίες για μια εκτεταμένη χασισοφυτεία σε ορεινό χωριό του Ανατολικού Σελίνου. Οι καλλιεργητές δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την παρουσία αστυνομίας στα «χωράφια» τους και τους καλωσόρισαν με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ. Οι «αγρότες» λάτρεις της «πράσινης ανάπτυξης», κατάφεραν τελικά να διαφύγουν και οι αρχές κατάσχεσαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 330 κιλών, καθώς και 700 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που βρίσκονταν σε ειδικούς αποξηραντήρες.


protothema
ΣΑΡΟΤΙΚΟ

1 σχόλιο: