'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στο φουλ οι μηχανές για την αξιοποίηση του Ελληνικού, έτοιμη η πρόταση Ασεμπίγιο

Με διαδικασίες fast track προχωρεί η κυβέρνηση το θέµα της αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θεωρώντας ότι αποτελεί «φιλέτο» για επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στη χώρα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεµπίγιο, που λειτουργεί ως τεχνικός σύµβουλος για την ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζει την Τετάρτη στον πρωθυπουργό τη συνολική του πρόταση για τη διαµόρφωση των 5.300 στρεµµάτων ούτως ώστε, εφόσον πάρει το πράσινο φως από τον Γ.Παπανδρέου, να καταθέσει την τελική του αναφορά το επόµενο διάστηµα. Πιθανότατα θα πάρει µέρος και σε σύσκεψη µε τους υπουργούς Επικρατείας Χάρη Παµπούκη και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη.

Υπενθυµίζεται ότι µετά το πρόσφατο ταξίδι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη στο Κατάρ, έγινε γνωστό το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Ελληνικό που έχουν εκδηλώσει καταριανές εταιρίες.


Παράλληλα, όµως κυβερνητικές πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι το τελικό σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών από άλλες χώρες, ενδεχοµένως και Ελλήνων.


Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να προσαρµόσουν τα σχέδιά τους για το Ελληνικό µε αναφορά την πρόταση που διαµορφώνει βάσει των υποδείξεών της ο Χοσέ Ασεµπίγιο. Σύµφωνα µε πληροφορίες η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιβαλλοντικό κοµµάτι που θεωρείται καθοριστικό για την ανάπτυξη της περιοχής.


Το τελικό σχέδιο αναµένεται να κατατεθεί εντός του Μαρτίου. Η κυβέρνηση στο παρελθόν έχει διαψεύσει κατηγορηµατικά τα σενάρια για δηµιουργία πίστας φόρµουλας ή µεγά λων ξενοδοχειακών συγκροτηµάτων στο Ελληνικό.


Το τελευταίο διάστηµα έχει αναπτυχθεί έντονη φηµολογία πως το «κυβερνείο» που επιθυµεί ο πρωθυπουργός να δηµιουργηθεί σε έναν χώρο που θα στεγάσει όλα τα υπουργεία και πολλές υπηρεσίες του Δηµοσίου ενδεχοµένως να φιλοξενηθεί στο Ελληνικό.



Newsroom ΔΟΛ
http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3708.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου