'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Φλέβα χρυσού το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στο κυπριακό «Οικόπεδο 12»

Πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα Κύπρου-Ισραήλ ανακάλυψε η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, η οποία διεξάγει έρευνες στην περιοχή. Το σημαντικό κοίτασμα αναβρέθηκε στο κυπριακό «Οικόπεδο 12» και υπολογίζεται ότι έχει αποθέματα 300 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Η Noble Energy ανέλυσε τα τελευταία ευρήματά της σε παρουσίαση που έκανε στο Χιούστον σε χρηματιστές και τεχνικούς, βαφτίζοντας μάλιστα το συγκεκριμένο κοίτασμα ως «Cyprus A».
Ο Ελλαδίτης ειδικός Ηλίας Κονοφάγος αποκάλυψε στον «Φ» ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Noble, το κοίτασμα αντιπροσωπεύει με τη σημερινή κατανάλωση τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 100 χρόνια. Οι επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης του κοιτάσματος στο οικόπεδο αυτό αναμένεται να φτάσουν στα $4,5 δισ. με αναμενόμενη παραγωγή φυσικού αερίου της τάξης των 40 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα. Με μια τέτοια παραγωγή η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να εισπράττει (με σημερινές τιμές αερίου) περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.
Χθες, πάντως, κατά την αξιολόγηση των προσφορών για την προμήθεια της Κύπρου με φυσικό αέριο, η ΔΕΦΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό της Exxon - Mobil. Στον τελικό γύρο διαπραγματεύσεων έμειναν οι άλλοι τρεις κολοσσοί: Shell Ιnternational Τrading, ΒG LΝG Τrading και ΒΡ GasΜarketing.


http://www.philenews.com 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://filoksenos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου