'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μικρή «ανάσα» για τη Μόσχα...

Μικρή «ανάσα» πήραν το απόγευμα της Τρίτης οι κάτοικοι της Μόσχας,  καθώς οι πρώτες σύντομες βροχές που έπεσαν και ο δυνατός αέρας που φύσηξε βοήθησαν στην αραίωση και την απομάκρυνση του τοξικού νέφους, που σκόρπισε τον θάνατο στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως στη διάρκεια της νύχτας οι συγκεντρώσεις σε μονοξείδιο και σωματίδια στην ατμόσφαιρα μπορεί να αυξηθούν αισθητά.  Δεν αποκλείουν επίσης να σχηματιστεί νέο τοξικό νέφος στα τέλη της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης, καθώς δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.

Το υπουργείο εκτάκτων αναγκών ανέφερε ότι από τον καύσωνα και τις πυρκαγιές έχουν πληγεί οι 22 από τις 83 περιφέρειες της χώρας, περίπου δηλαδή το 25% της επικράτειας και χαρακτήρισε την καταστροφή ως τη χειρότερη των τελευταίων χιλίων ετών. Παράλληλα προέβλεψε ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλές μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Η κατάσταση παραμένει τραγική, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη και με επιδημίες, αφού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ενώ εκφράζονται φόβοι και για επιδημία χολέρας.

Τα νεκροτομία της πόλης έχουν γεμίσει, καθώς καθημερινά πεθαίνουν πάνω από 700 άτομα, ενώ το Bloomberg εκτιμά ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τις 15.000 χιλιάδες.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει και έντονες πολιτικές παρενέργειες, καθώς την ώρα που ο Πρόεδρος της χώρας διέκοπτε τις διακοπές του και ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν πετούσε ως συγκυβερνήτης πυροσβεστικού αεροσκάφους, κρατικοί αξιωματούχοι παραθέριζαν στο εξωτερικό.

Κραυγαλέα είναι η περίπτωση του επικεφαλής της διεύθυνσης δασών της περιφέρειας Μόσχας, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε διακοπές στην Καραϊβική.

Την οργή του για το γεγονός εξέφρασε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ , ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κρατικός αξιωματούχος απολύθηκε με απόφαση της υπουργού Γεωργίας.

Πηγές του Κρεμλίνου εξέφρασαν στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι τη δυσαρέσκειά τους και για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ επέστρεψε στη θέση του, μόλις την Κυριακή, από το εξωτερικό, όπου έκανε διακοπές.

Τραγικές είναι όμως οι επιπτώσεις και για την παγκόσμια οικονομία, καθώς προβλέπεται ότι η ζημιά στην παραγωγή δημητριακών θα φτάσει στο 30%, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές διεθνώς και προκαλεί ανησυχίες για επισιτιστική κρίση.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου