'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ «ΚΡΑΚΑΡΕ» ΤΗΝ... APOGRAFI...ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ;;;

ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ APOGRAFI.GOV.GR ??? Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;
 
Δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου που κατηγορείται για κακόβουλη επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που έγινε κατά το διάστημα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας 39χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για "Παραβίαση Απορρήτων". \

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr δεχόταν συνεχείς κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου ( cracker ). Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και των ενδελεχών ψηφιακών αναλύσεων, που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος κράκερ, με ορμητήριο την Πάτρα, διείσδυσε παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή και επί μακρόν κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας του κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.

Ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ:   ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου