'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Φεύγουν άρον άρον οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία!

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, και αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το
υπουργείο Παιδείας ζητεί από τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων να αποφεύγουν να θέτουν στους μαθητές τεστ σε περισσότερα του ενός μαθήματα την ίδια ημέρα και να μην ξεπερνούν τα τρία την εβδομάδα.

Οσο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, αυτές είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Οπως επισήμανε
η ...

υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, το νούμερο των δασκάλων και καθηγητών που έχουν καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης είναι αρκετά υψηλό και αναμένεται μάλιστα να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τις 11.000.

«Εχουμε, αυτή τη στιγμή, 3.856 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αίτηση από την Πρωτοβάθμια και περιμένουμε το τελικό νούμερο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που είναι γύρω στις 6.400 με 6.500. Δηλαδή συνολικά θα προσεγγίσουμε ή θα ξεπεράσουμε τις 11.000»
, ανέφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εξέπνευσε την Τρίτη.
Η υφυπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο αριθμός των αιτήσεων δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ήταν εντός των προβλέψεών της. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι παρά το κύμα φυγής η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά.



protothema
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου