'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

30% γυναικών έχουν βιασθεί στις αμερικανικές ΕΔ!!!!!!

Τα ποσοστά είναι συγκλονιστικά. Έρευνα που έγινε σε γυναίκες βετεράνους του στρατού των ΗΠΑ, έδειξε ότι το 30% υπήρξαν θύματα βιασμού στη διάρκεια της στρατιωτικής τους υπηρεσίας! 

 Ακόμη πιο συγκλονιστικά είναι τα στοιχεί που παρουσιάζονται σε βιβλίο της Helen Benedict με τίτλο «Ο μοναχικός στρατιώτης».

Η συγγραφέας του βιβλίου συναντήθηκε και μίλησε με γυναίκες στρατιωτικούς που υπηρέτησαν στο Ιράκ. Οι εικόνες που τις μετέφεραν μέσω συνεντεύξεων είναι ανατριχιαστικές. 


Μία στρατιωτικός η Chantelle Henneberry, ανέφερε τον «φιλαράκο» που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο στρατό ,εννοώντας κάποια συνάδελφο με την οποία πάντα πήγαινε μαζί στα λουτρά της μονάδας «ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες βιασμού! Η ίδια ήταν η μόνη γυναίκα στη μονάδα της και η ανασφάλειά της ήταν μεγάλη. 

Κι αν τα ποσοστά βιασμού στον αμερικανικό στρατό είναι στο 30%,γίνεται κατανοητό τι γίνεται με τα ποσοστά σεξουαλικής παρενόχλησης,θέμα στο οποίο οι αμερικανοί είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Το 90% των γυναικών έχει δηλώσει ότι έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά . 90% είναι σύμφωνα με τις μελέτες και το ποσοστό των γυναικών οι οποίες δεν έχουν καταγγείλει το βιασμό τους! Και το χειρότερο είναι ότι αυτές οι γυναίκες αναγκάζονται να συνεχίσουν να εργάζονται κάθε μέρα δίπλα στον ή τους βιαστές τους.

Οι γυναίκες του αμερικανικού στρατού δικαιολογούν αυτή την απροθυμία να καταγγείλουν τους βιασμούς,είτε στις πιέσεις ανωτέρων , είτε στις εξαιρετικά επιεικείς ποινές με τις οποίες έχουν τιμωρηθεί όσοι στρατιωτικοί κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για βιασμό.

Στις ελληνικές ΕΔ, περιπτώσεις βιασμού –ευτυχώς- επισήμως τουλάχιστον δεν έχουν καταγραφεί. Τώρα σ΄ ότι αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση; Επίσημα στοιχεία επίσης δεν υπάρχουν,αλλά αν τα Γενικά Επιτελεία ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα θα διαπιστώσουν ότι το...μεσογειακό μας ταπεραμέντο έχει κάνει αισθητή τη παρουσία του και στις ένοπλες δυνάμεις 


http://xilopita.blogspot.com/2010/10/30_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου