'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Νέο Τειρεσία δημιουργεί το «κίνημα των αποδείξεων»!!!!

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» επιχειρήσεων και καταναλωτών…

Όλοι στα «δίχτυα» Εφορίας και Τραπεζών…

Ένα νέο «Τειρεσία» ή αλλιώς… ηλεκτρονικό φακέλωμα καταναλωτών και επιχειρήσεων θα δημιουργήσουν Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζες, με το λεγόμενο «κίνημα των αποδείξεων». 
 
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τα στοιχεία αγορών και πωλήσεων, που κάνει ο καθένας μας, με ηλεκτρονικές κάρτες για να προχωρούν έπειτα σε πιστοληπτικές αξιολογήσεις των επιχειρήσεων, αλλά και να ελέγχουν τι, πόσο και πότε αγόρασαν οι καταναλωτές. 

Πρόκειται για μια κίνηση που άπτεται του αγώνα δρόμου που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών, για να συγκεντρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι αποδείξεις από τις αγορές τους, ώστε να φορολογηθούν… λιγότερο!
Όμως όταν και εφόσον υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, κανείς δεν θα μπορεί να εμφανίζει μεγάλα ποσά αγορών (άρα και αποδείξεων), αφού αυτές θα είναι αναλυτικά καταχωρημένες στο φάκελό του!
 
ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ… ΜΑΥΡΑ!

Αν τελικά υλοποιηθεί αυτή η κίνηση, πολλοί τονίζουν, ότι είναι πολύ πιθανόν να αυξηθούν οι «μαύρες αγοραπωλησίες». Οι καταναλωτές δηλαδή να μην ζητούν αποδείξεις, κάτι που θα «βολεύει» και τους εμπόρους, αφού, ως γνωστόν, όσο πιο πολλές νόμιμες πωλήσεις κάνουν, αυξάνει ο τζίρος τους και τόσο περισσότερο φορολογούνται. 

Εξάλλου, είναι ορατή σε όλους σχεδόν, η… φρενίτιδα με την οποία οι περισσότεροι καταναλωτές μαζεύουν τις αποδείξεις, για να φορολογηθούν λιγότερο. 

Παρά τα όρια που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Οικονομικών, και αφορούν την αναλογία του ύψους των αποδείξεων με το συνολικό εισόδημα του κάθε καταναλωτή, αυτό που τονίζουν πολλοί είναι, πως μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει τις παράνομες αγοραπωλησίες. 

Παράλληλα, οικονομικοί κύκλοι σημειώνουν, πως οι επιχειρήσεις τη δεδομένη στιγμή χρειάζονται πρωτίστως κίνητρα για να δουλέψουν, αφού οι περισσότερες είναι βυθισμένες στην κρίση. Κάποιοι  περιμένουν να πάρει άμεσα θέση η Κυβέρνηση για το θέμα, ώστε να ξέρουν όλοι, καταναλωτές και έμποροι, τι τελικά θα γίνει…
 
 
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ(Μιχάλης Παπακωνσταντίνου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου