'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

271 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖ!!!!

Πήγε για µαλλί και βγήκε κουρεµένος Γάλλος 71 χρονών που είχε στην κατοχή του µια ολόκληρη - άγνωστη - πινακοθήκη µε έργα του Πικάσο.  
 
Περισσότερα από 270 έργα του κορυφαίου ζωγράφουτου 20ού αιώνα, από το 1900 έως το 1932, είχε στα χέρια του ο 71 χρονών Γάλλος ο οποίος αποκάλυψε τον θησαυρό που κατείχε στον γιο τού ζωγράφου ζητώντας πιστοποιητικά γνησιότητας...

Πίνακες, µπλοκ, σκίτσα και κολάζ των οποίων η αξία ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ – µεταξύ των οποίων εννέα κυβιστικά κολάζ που η αξία τους εκτιµάται στα 40 εκατ. ευρώ, µία υδατογραφία της «µπλε εποχής» του, γκουάς, λιθογραφίες καιπορτρέτα της πρώτης συζύγου του Ολγας – περιλαµβάνονται στα 271 έργα πουβρίσκονταν στο γκαράζ του σπιτιού τουηλεκτρολόγου στην Κυανή Ακτή.

Ο Πιερ Λε Γκενέκ, όπως ονοµάζεται ο ηλεκτρολόγος, άρχισε να επικοινωνεί µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου µε τον γιο του Πάµπλο Πικάσο, τον Κλοντ, από τον Ιανουάριο.∆εν συναντήθηκαν όµως παρά στις αρχές του φθινοπώρου στο Παρίσι, όπου έκπληκτος ο Κλοντ Πικάσο ανακάλυψε το µέγεθος του θησαυρού που είχαν ο Πιερ Λε Γκενέκ και η σύζυγός του στο σπίτι τους.

Ο ηλεκτρολόγος είχε εργαστεί για τον ζωγράφο κατά τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του και υποστηρίζει πως είχε τοποθετήσει συναγερµούς σε πολλά από τα σπίτια της οικογένειας – στα οποία βρίσκονταν πολλά από τα έργα αυτά – καιπως τα έργαήταν δώρα του Πικάσο.

Ο γιος του όµως εµφανίζεται ανένδοτος καθώς θεωρεί υπερβολικά µεγάλο τον αριθµό των έργων και αποκλείει το γεγονός ο πατέρας του να «δώρισε µία τέτοια ποσότητα», όπως είπε στη γαλλική εφηµερίδα «Liberation» που αποκάλυψε και το θέµα. «Αυτό ουδέποτε έγινε. ∆εν ευσταθεί. Ολα τούτα ήταν µέρος της ζωής του» συνεχίζει σηµειώνοντας πως επιθυµεί η δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση «ώστε κανένας να µην µπορεί να επωφεληθεί από µια κακή πράξη». Και καταλήγει: «∆εν θα πρέπει η πολιτιστική κληρονοµιά να βρίσκεται διεσπαρµένη».

Αποτέλεσµα; Κληρονόµοι και ειδικοί που ρωτήθηκαν αποφάσισαν να ασκήσουν δίωξη κατ’ αγνώστων για κλεπταποδοχή στις 23 Σεπτεµβρίου ενώ τα έργα κατασχέθηκαν από την αστυνοµία λίγες ηµέρες αργότερα από το σπίτι του ηλεκτρολόγου στο Μουάν-Σαρτού στις Αλπ-Μαριτίµ. Οσο για τον συνταξιούχο ηλεκτρολόγο, έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, παρά το γεγονός ότιδηλώνει αθώος και επιµένει πως κάποια έργα του τα δώρισε οίδιος ο ζωγράφος και κάποια η σύζυγος του Πικάσο. 
 
/stakarfia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου