'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Θρήνος στο εμπόριο. Έρχονται απολύσεις ...

Βαθειά στο πετσί τους έχουν αρχίσει και νιώθουν την κρίση οι Έλληνες εργαζόμενοι, αφού καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολοένα και πιο σκληρή πραγματικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ οι κατώτατοι μισθοί  βρίσκονται σε επίπεδα προ του 1984!

Έτσι λοιπόν καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν πληθωρισμό που καλπάζει και να πληρώνουν βασικά αγαθά και υπηρεσίες σε τιμές του 2010 με τους μισθούς που έπαιρναν πριν από 26 χρόνια!

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι νεόπτωχοι πολλαπλασιάζονται δραματικά και το φαινόμενο, μόνο περαστικό δεν δείχνει να είναι, αφού, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΕ, η χώρα μας κατέχει την έκτη θέση στην  Ευρώπη των 27 με βάση το ποσοστό των πολιτών που κινδυνεύουν να φτωχύνουν. Το παραδέχεται άλλωστε και η ίδια η υπουργός εργασίας, όταν δηλώνει ότι ένας στους πέντε Έλληνες ζει με ετήσιο εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ.

Τον ίδιο «μαύρο» λογαριασμό κάνει όμως και η Εθνική Συνομοπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στην έκθεση της οποίας περιγράφεται η δραματική εικόνα που βιώνει ο εμπορικός κόσμος. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Β. Κορκίδης, λόγω της μείωσης του τζίρου «μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις το 2011».
Ήδη μέσα στο 2010 χάθηκαν 27.100 θέσεις εργασίας στον κλάδο του εμπορίου, δραματική είναι η αύξηση των πτωχεύσεων, που έφτασαν στο 44%.

Εντωμεταξύ νέα μέτρα αναμένονται μέσα στο 2011,  συρρικνώνοντας και άλλο τα εισοδήματα. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του Μνημονίου, έφερε κάποια χαμόγελα στην Αθήνα, όμως σίγουρα συνοδεύεται από όρους που θα επιβάλλουν οι δανειστές. Και το πλέον βέβαιο είναι ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει περισσότερα χρόνια στο μικροσκόπιο των δανειστών και των αγορών. Μας το είπε άλλωστε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο κ. Σκιόπα, ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και ότι θα χρειαστούμε δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου