'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Θα έρθουν καλύτερες ημέρες... μετά από 15 χρόνια..!!!!!

Ως μία μακρά διαδικασία χαρακτήρισε την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την ελληνική οικονομία ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τομάσο Πάντοα Σιόπα.

Όσον αφορά την κρίση γενικότερα, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ανέφερε ότι δεν είναι αμιγώς ελληνική αλλά αποτελεί κρίση ολόκληρης της Ευρώπης.


Μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, ο κ. Σιόπα επεσήμανε ότι ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτηθούν 10-15 χρόνια, όσο διάστημα, δηλαδή, χρειάστηκε να ανακάμψει και η γερμανική οικονομία.


«∆εν θα είµαστε, βεβαίως, είπε, όλα αυτά τα χρόνια «στην εντατική». Η επείγουσα φάση θα περάσει ίσως σε τρία χρόνια, αλλά θα παραµείνουµε «στο νοσοκοµείο» για πολύ καιρό ακόµη.


Ο ίδιος αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του Μνημονίου αναγνώρισε ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα τα οποία έχουν βελτιώσει τη θέση της χώρας. Ωστόσο διέκρινε πέντε κινδύνους:


• Το ενδεχόμενο κόπωσης τόσο της κυβερνητικής προσπάθειας όσο και της κοινωνίας


• Τη χαμηλότερη της συμφωνηθείσας ταχύτητα προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών


• Τη δυσκολία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για το άμεσο μέλλον, οι οποίες, όπως είπε, είναι πιο δύσκολες από τις αρχικές


• Την «ανυπομονησία» που επιδεικνύουν οι αγορές


• Το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης. 



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213180&cid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου