'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μέτρα πριν ... το ξέσπασμα !!!!

Σειρά μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κρατούμενων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. 

Προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες για πιθανή οργανωμένη αντίδραση των κρατούμενων στις φυλακές της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ανακοίνωσε σειρά μέτρων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της υγείας των φυλακισμένων.

Για το σκοπό αυτό προχώρησε στη σύναψη σειράς συνεργασιών με πανεπιστημιακούς φορείς, (νοσοκομεία κλπ) και αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών στις φυλακές της χώρας.

Ήδη, ψυχίατροι και άλλες ειδικότητες ιατρών έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις στις φυλακές και εξετάζουν κρατουμένους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε στον Τύπο, τους επικεφαλής των νοσοκομείων και των άλλων φορέων που συνεργάζονται για το σκοπό αυτό με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός στις φυλακές με τους κρατούμενους να προβάλλουν αιτήματα που αφορούν τον υπερπληθυσμό των φυλακών, τις συνθήκες κράτησης, την περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης αδειών, τη μείωση των ποινών και τους εναλλακτικούς θεσμούς έκτισή τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στις ενδείξεις για κινητοποιήσεις στις φυλακές της χώρας, άφησε να εννοηθεί ότι είναι υποκινούμενες από ορισμένους που ενδιαφέρονται τα πράγματα στις φυλακές να μένουν στάσιμα.

Έριξε ευθύνες εντός και εκτός των φυλακών σε όσους δημιουργούν συνθήκες κρίσης για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, από τα 33 καταστήματα κράτησης μόνο στις φυλακές Κέρκυρας, Γρεβενών, Πάτρας και Κορυδαλλού, μέρος των κρατουμένων απέχουν από το συσσίτιο.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου