'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κορυφώνεται η μάχη του προϋπολογισμού στη Βουλή....

«Το ότι ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε κριτική, αφού γίνονται λάθη και αστοχίες», τόνισε απο το βήμα της Βουλής και ο Τ.Χυτήρης προσθέτοντας και την δική του κριτική στάση.

«Ο,τι γίνεται εξ ανάγκης, πραγματοποιείται χωρίς το γνώμονα του πολιτικού κόστους, και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε προσθέτοντας επακριβώς ότι «η επιψήφιση του νέου προϋπολογισμού «δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε κριτική, γιατί και λάθη γίνονται και αστοχίες, αλλά είναι μία ιδιαίτερη περίοδος, κατά την οποία πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη».Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πάμε σε μία νέα εποχή πραγμάτων και έκρινε ως μέγα ευτύχημα το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ευρώ και στην ευρωζώνη, καθώς επίσης και το ότι δημιουργήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.

Αναγνώρισε την ευθύνη των πολιτικών που δεν είδαν τι ερχόταν, «όταν πέσαμε με τα μούτρα στην κατανάλωση και όταν αυξήθηκαν δυσανάλογα οι μισθοί, πρόσθεσε.Καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι δεν έγινε, όπως τόνισε, καμία σύγκλιση, ούτε ο εκσυγχρονισμός που χρειαζόταν η χώρα, αλλά ευτυχώς «που βρίσκεται στη φάση αυτή το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και για πρώτη φορά γίνονται μεταρρυθμίσεις, ενώ στο λεξικό των πολιτικών μπήκε η λέξη διαφάνεια».Σε ότι αφορά στον τομέα του, επισήμανε ότι στόχος είναι να μπει τάξη σε ένα άναρχο τοπίο, ειδικά στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους θα δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες.

Απειλεί με παραίτηση ο Ρομπόπουλος
Επιμένει στις προειδοποιήσεις του για παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα αν δεν συζητιούνται κρίσιμα νομοσχέδια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος.«Τελευταία φορά, δεν θα επαναληφθεί τουλάχιστον από εμένα. Δηλαδή παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω», δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" εξήγησε τα όσα είπε χθες στη Βουλή. «Τριάντα δύο χρόνια είμαι επιχειρηματίας, ένα χρόνο βουλευτής, δεν μπορείς να έρχεσαι να μου δίνεις έναν προϋπολογισμό και να μου πεις, "αυτός είναι, ψήφισε τον", ή να έρθουν τα νομοσχέδια με τη μέθοδο του κατεπείγοντος να ψηφιστούν χωρίς να συζητηθούν, θέλει συζήτηση, θέλει διεξοδική συζήτηση.

Ο κόσμος, αν μας έχεις στείλει στη βουλή, μας έστειλε για ένα και μοναδικό λόγο, να πάμε να υπερασπιστούμε αυτά τα οποία πιστεύουμε, αυτά τα οποία πρέπει να αλλάξουμε. Δεν μπορεί να έρχονται να λένε, αυτά είναι λόγω της εκτάκτου στιγμής και της έκτακτης κρίσης που υπάρχει, θα τα ψηφίσουμε, πρέπει να τα περάσουμε. Αυτό λοιπόν είπα: τελευταία φορά, δεν θα επαναληφθεί τουλάχιστον από εμένα. Δηλαδή παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω».

«Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας»
«Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα»«Οι βουλευτές έχουν κρίση και ευθύνη και η γνώμη τους και η αγωνία τους λαμβάνονται υπ΄όψιν» επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού είναι για την κυβέρνηση οξυγόνο.



http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου