'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Περικοπές σε μισθούς στις ΔΕΚΟ......

Την επέκταση της περικοπής των αποδοχών και στους χιλιάδες εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


Οι περικοπές μισθών θα επεεκταθούν δηλαδή και στις δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ και μία σειρά από άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς.


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι και αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να παίρνουν δευτερεύουσες απολαβές πάνω από το 10% του βασικού μισθού, ενώ θα ισχύσει και για αυτούς το ανώτατο πλαφόν των 4.000 ευρώ το μήνα.


Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου προς τις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ, στις οποίες το Δημόσιο έχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας. Η προσαρμογή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου θα αφορά απολαβές που «δεν συνάδουν με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου».


Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει επίσης ότι η κυβέρνηση πήρε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τον ορθολογικό περιορισμό της σπατάλης και την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, αναφερόμενος στις περικοπές που έχουν γίνει στο στενό δημόσιο τομέα και σε αυτές που έχουν δρομολογηθεί για το σύνολο των ΔΕΚΟ.



star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου