'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

"Δώρα; Ποιά δώρα; Φέτος μόνο την αγάπη μου"..!!!!

Η οικονομική κρίση σαρώνει τα πάντα, ακόμη και το πνεύμα των Χριστουγέννων!  

Μια εικόνα διαφορετική από αυτήν που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια θα αντικρίσουμε όσοι επισκεφτούμε αυτές τις μέρες το Σύνταγμα και τον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, την Ερμού. Στη θέση του ολόφωτου χριστουγεννιάτικου δέντρου και του εντυπωσιακού καρουζέλ φέτος «εγκαταστάθηκε» η κρίση, ενώ την εικόνα της αστόλιστης πλατείας Συντάγματος συμπληρώνουν οι αφώτιστοι δρόμοι και οι «φτωχές» βιτρίνες των καταστημάτων, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα μεγαλεία περασμένων Χριστουγέννων.

«Η κατάσταση είναι τραγική» λέει στην «Espresso» η Μαρία Σανούλη που πριν από δύο μήνες αποφάσισε να ανοίξει μαγαζί με γυναικεία ενδύματα στην Ερμού. «Εφτασα στο σημείο να προσλάβω υπάλληλο για να διαφημίσω το μαγαζί μου, γιατί ο δήμος μάς απαγορεύει να στήνουμε διαφημιστικές πινακίδες στον δρόμο» λέει, εμφανώς απογοητευμένη.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι δηλώσεις της Κωνσταντίνας Οικονόμου: «Ολα τα καταστήματα περίμεναν αυτές τις μέρες για να αντιστρέψουν το κακό κλίμα των προηγούμενων ημερών. Οπως φαίνεται όμως, ο εμπορικός κόσμος θα κάνει μαύρα Χριστούγεννα. Ο κόσμος δύσκολα βάζει το χέρι στην τσέπη».

«Είναι τα χειρότερα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών. Ο κόσμος δεν έχει διάθεση να ψωνίσει» λέει η Βάσω Ζήκου, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Ερμού.


«ΠΟΙΑ... ΔΩΡΑ; ΦΕΤΟΣ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»
Ο Γιώργος Τηνιακός ήρθε από την Ανδρο στην Αθήνα για τις γιορτές. Οπως τονίζει, η εικόνα της αστόλιστης και σχεδόν άδειας από κόσμο Ερμού τον γέμισε απογοήτευση: «Τα προηγούμενα χρόνια οι βιτρίνες των μαγαζιών ήταν γεμάτες και στολισμένες. Φέτος υπάρχει πολλή φτώχεια. Οι περισσότεροι δεν αγοράζουν ή επιλέγουν να ψωνίσουν από τα κινέζικα που έχχουν πιο χαμηλές τιμές».

Μόνο την... αγάπη της θα χαρίσει αυτά τα Χριστούγεννα και η Μαριάννα Σιαμαντά που φέτος αναγκάστηκε να βάλει μαχαίρι στα περιττά έξοδα: «Ηρθα μόνο για βόλτα και αν δω κάτι που χρειάζομαι, ίσως το πάρω. Χρήματα για δώρα δεν υπάρχουν. Φέτος θα κάνω δώρο στους φίλους μου μόνο την αγάπη μου!»


Ο Gummy Bear έρχεται από την... ανεργία!
Αλλο ένα θύμα της κρίσης -εκτός από τους καταστηματάρχες- είναι οι Αϊ-Βασίληδες της πλατείας Συντάγματος. Λόγω έλλειψης δέντρου, οι Αγιοι από το... Ροβανιέμι με τις ψεύτικες γενειάδες φέτος απουσιάζουν από την πλατεία, ενώ όσοι έχουν απομείνει στην Ερμού προσπαθούν μάταια να κερδίσουν την προσοχή των περαστικών.

Πίσω από τη φαντεζί στολή του Gummy Bear κρύβεται ο 20χρονος Αντρέας, ο οποίος είναι άνεργος ναυτικός. Αν και πέρσι τα Χριστούγεννα ο κόσμος σχημάτιζε ουρές για να φωτογραφηθεί με τον πράσινο αρκούδο με τη μεγάλη κοιλιά, φέτος σχεδόν όλοι τού γύρισαν την πλάτη. «Ηρθα για λίγα μεροκάματα στην Ερμού, γιατί δεν βρίσκω δουλειά στα καράβια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα κι αυτό έχει επηρεάσει κι εμάς» λέει στην «Espresso».


Δέντρα για κάθε πορτοφόλι αλλά ο κόσμος δεν... αγγίζει
Εως και περισσότερα από 600 ευρώ μπορεί να στοιχίσει στους καταναλωτές η αγορά ενός μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου με τα πιο ακριβά στολίδια της αγοράς, ενώ ένα δέντρο με φτηνά στολίδια δεν θα τους κόστιζε πάνω από 50 ευρώ! Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σοφό, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με εποχικά είδη, η τιμή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου 1,80 μ. ή 2,10 μ. ξεκινά από 25 ευρώ και μπορεί να αγγίξει τα 250 ευρώ.

«Πάντως όσοι θέλουν να στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο με λίγα χρήματα μπορούν» λέει ο κ. Σοφός, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην κρίση που έχει χτυπήσει και τα καταστήματα με εποχικά είδη: «Η πτώση του τζίρου μας είναι της τάξης του 50%. Αν και τις πρώτες μέρες της σεζόν πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι πέρσι, μετά το πρώτο εικοσαήμερο οι πωλήσεις μειώθηκαν σημαντικά και μέχρι στιγμής έχουμε πουλήσει μόνο εκατό δέντρα με φουλ στολισμό. Ο κόσμος παίρνει μόνο τα απαραίτητα. Αρκεί να σας πω ότι κατά μέσο όρο κάθε απόδειξη είναι από 20 έως 25 ευρώ» καταλήγει ο κ. Σοφός.

Η Αθανασία Οικονόμου, η οποία είναι καθαρίστρια στη δημόσια τηλεόραση, επιβεβαιώνει τον κανόνα. «Φέτος πήρα μόνο μια γιρλάντα για το σπίτι. Φυσικά με έχει επηρεάσει η κρίση. Οταν παίρνεις 500 ευρώ και έχεις να πληρώσεις και ενοίκιο, είναι δυνατόν να τα βγάλεις πέρα;» αναρωτιέται.


ΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ!
Πολλοί είναι αυτοί που τα φετινά Χριστούγεννα θα κάνουν δώρο γούρια, σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν την κρίση! Σύμφωνα με την ειδικό σύμβουλο του φενγκ σούι Ιουλία Ζησιπούλου, εκτός από τα κινεζικά νομίσματα που φυλάσσονται στο πορτοφόλι ή στην τσέπη του παλτού για γούρι, φέτος μεγάλη πέραση έχουν και τα γουρουνάκια από κασσίτερο, σμάλτο και κρύσταλλο. Η ίδια εξηγεί τον λόγο: «Φέτος είναι η χρονιά του λαγού στο κινέζικο ωροσκόπιο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το γουρούνι. Εκτός αυτού, τα γουρουνάκια θεωρούνται σύμβολα αφθονίας και καλής τύχης».


espressonews.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου