'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ανακοινώθηκε το πακέτο ληστρικών μέτρων

Την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι προβλέπεται η αντικατάστασή τους με επίδομα 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα και 250 ευρώ για άδεια και Πάσχα, για τους υπαλλήλους που οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τις 3.000 Ευρώ μικτά.

Για τις περικοπές στην 13η και 14η σύνταξη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι καθορίζονται ανάλογα στα ποσά των 400 ευρώ για Χριστούγεννα και 200 ευρώ για άδεια και Πάσχα, για τους συνταξιούχους που οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τις 2.500 Ευρώ.

Την ίδια ώρα παραμένει το πάγωμα στους μισθούς του δημοσίου τομέα και σε όλες τις συντάξεις.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι τα μέτρα δεν θίγουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εισοδηματικά, ωστόσο αυξάνεται το όριο απολύσεων του 2% μηνιαίως και μειώνονται τα ποσά των αποζημιώσεων από απόλυση.

Ανακοίνωσε επίσης αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, αύξηση του φόρου πολυτελείας και νέα αύξηση 10% στον ειδικό φόρο σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ θα ιδρυθεί Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο πρόγραμμα του μηχανισμού, ενώ την Τρίτη θα εισαχθούν στη Βουλή προς ψήφιση με το χαρακτήρα επειγόντως νομοσχεδίου.

Στόχος είναι το δημοσιονομικό χρέος να βρεθεί κάτω από το 3% το 2014, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι η μείωση θα είναι 8% για το 2010 και σταδιακή έως το τέλος του 2014.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα ισχύσουν από το 2011 οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας, ενώ τα ταμεία θα ενοποιηθούν σε τρία. Παρέπεμψε ωστόσο στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας με την εισαγωγή του νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η επιλογή είναι ανάμεσα στην κατάρρευση η τη σωτηρία», τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις ήταν ανοιχτές μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου».

ο κ। Παπακωνσταντίνου έχει αναχωρήσει ήδη για τις Βρυξέλλες, όπου θα μετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί και το ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα που θα κυμανθεί από 110 έως 135 δισ. Ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://24gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου