'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οπισθοχωρούν τα Σκόπια στο θέμα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υπουργών

Νερό στο κρασί του έβαλε ο Γκρούεφσκι αντιλαμβανόμενος την επερχόμενη ήττα στο παράλογο αίτημα των Σκοπίων

Αβέβαιο θεωρούν το να υλοποιηθεί η πρόθεση της ΠΓΔΜ να ονομάσει την επικείμενη προεδρία της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «Μακεδονική Προεδρία 2010» τα ΜΜΕ της χώρας, μετά και από τις σχετικές αποστάσεις που τήρησε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τομπιόρν Γιάγκλαντ, για την πρόθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Σκόπια, ο Γιάγκλαντ είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό «Alfa TV» ότι «το θέμα αυτό συζητείται εδώ στα Σκόπια, ενώ θα είναι απαραίτητο να συζητηθεί και στην Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και γι' αυτό δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω τίποτε περισσότερο. Ως Γενικός Γραμματέας, όμως, καθώς και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως Οργανισμός, πρέπει να έχουμε υπόψη τη διεθνή κατάσταση και το γεγονός πως για το ζήτημα της ονομασίας διεξάγονται συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη». Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η εφημερίδα «Ντνέβνικ» γράφει ότι, σύμφωνα με απόψεις ειδικών της ΠΓΔΜ, είναι αβέβαιο εάν «θα περάσει» η ιδέα της κυβέρνησης της χώρας να προεδρεύσει της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με το λογότυπο «Μακεδονική Προεδρία 2010».
Η ηγεσία της ΠΓΔΜ θεωρεί ότι η πρόθεση της να αποκαλέσει την προεδρία της «Μακεδονική Προεδρία» είναι υλοποιήσιμη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς, όπως σημειώνει, ο όρος «μακεδονικός» χρησιμοποιείται εδώ και μερικά χρόνια σε διάφορες επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η χώρα έχει ενταχθεί στον οργανισμό αυτό με την προσωρινή της ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η ΠΓΔΜ θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 11 Μαΐου। Κάθε χώρα - μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει εκ περιτροπής κατ' αλφαβητική σειρά την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης επί έξι μήνες κάθε φορά. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναλαμβάνει υπό το γράμμα t: the Former Yugoslav Republic of Macedonia - του αγγλικού αλφαβήτου.

http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου