'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Είπαν τα μισά φοβούμενοι της αντιδράσεις – Αναμένεται και δεύτερο πακέτο

Πειραματόζωο του ΔΝΤ η Ελλάδα και επισήμως, αφού ο ανθύπατος κυβερνήτης Παπανδρέου ανακοίνωσε την παράδοση της χώρας στα χέρια των ισοπεδωτικών τακτικών του ΔΝΤ

Μια φάση του κ. Παπακωνσταντίνου τα λέει όλα: πρόκειται για την μεγαλύτερη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αναληφθεί ποτέ στην Ευρώπη.
Άρα πρόκειται για ένα πείραμα. Και ως γνωστόν τα πειράματα δεν πετυχαίνουν πάντα. Ιδίως όταν τα… πειραματόζωα (οι Έλληνες) στην περίπτωσή μας… πεθαίνουν.
Αυτή είναι μέχρι στιγμής η πρώτη εκτίμησή μας από όσα ακούσαμε σήμερα από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της χώρας.
Δεύτερη εκτίμηση, εξίσου σημαντική: Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε μερική υποχώρηση, χωρίς αυτό να αναιρεί την σκληρότητα των μέτρων. Υπό την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πιο… λάιτ πακέτο μέτρων, τηρώντας τα προσχήματα, τουλάχιστον ως προς τις περικοπές μισθών και συντάξεων κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.
Η Τρόικα όμως θεωρεί τα μέτρα ανεπαρκή και αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει νέος γύρος μέτρων στον επόμενο έλεγχο.
Από τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών προκύπτει σαφώς ότι πολύ σύντομα θα έλθει και άλλο πακέτο νούμερο 2 το οποίο ίσως τότε προκαλέσει μεγαλύτερο σοκ.
Διότι είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι το ΔΝΤ δέχθηκε μόνον αυτά ή ότι θα μειωθεί το έλλειμμα κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες μόνο με τα συγκεκριμένα μέτρα.
Οπότε το επόμενο ψαλίδι θα πέσει σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, βασική απαίτηση των ξένων για να γίνει πιο φθηνή και πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.
Από την άλλη, οι βασικές επώδυνες αλλαγές γίνονται μέσα από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από το 2011 κι όχι το 2018 όπως σχεδιαζόταν αρχικά. Αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης μέχρι τα 40, περικοπές πρόωρων συντάξεων, αυξήσεις στις εισφορές.
Επίσης, άμεσα θα αδειάσουν οι τσέπες μας με την αύξηση κατά 10% του ΦΠΑ, τις περικοπές κατά 8% των επιδομάτων, και 3% στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, τις αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.
Ενδιαφέρον επίσης το «άδειασμα» της κ. Μπιρμπίλη η οποία δε θα δει το χρώμα του ευρώ από τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία από τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαίρετων. Όλα θα μπουν στη μαύρη τρύπα του ελλείμματος.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε επίσης αύξηση των αντικειμενικών αξιών η οποία μπορεί να φτάσει το 200%.
Το μήνυμα της αναταραχής και της οργής φαίνεται να έλαβε η κυβέρνηση γι’ αυτό και προχωρά σε νέα έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέλους ανέφερε ότι πάμε ΔΝΤ!
Ομολόγησε ότι η ύφεση θα φτάσει στο -4,άρα το ΠΣΑ είναι εκτός στόχων
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση έδωσε μια μικρή αναβολή στην κατάρρευσή της. Το πότε θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από τις πιέσεις του ΔΝΤ για τη λήψη κι άλλων σκληρών μέτρων. Πιθανότατα μέσα στο 2011

http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου