'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι πολιτικοί δεν θα τολμούν να κυκλοφορούν χωρίς «φουσκωτούς»

Ένα επεισόδιο που έγινε στη Βουλή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, είναι χαρακτηριστικό της ψυχολογίας του κόσμου και του τι πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες. Μια ομάδα νεαρών εντόπισε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη, έναν σοβαρό πολιτικό που δεν έχει δώσει δικαιώματα, και τον προπηλάκισε. Κινδύνευσε ο άνθρωπος με ξυλοδαρμό και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ψυχραιμότερων διαδηλωτών.

Αυτό το περιστατικό δείχνει ότι οι πολίτες δεν λογαριάζουν πια αν κάποιος πολιτικός είναι σοβαρός, ή λαμόγιο, ή ψεύτης. Βλέπουν μόνο τον «πολιτικό», σκέφτονται ότι πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα προς παραδειγματισμό και δεν διστάζουν να τους επιτεθούν. Τέτοιες εικόνες θα δούμε αρκετές στο μέλλον. Πολιτικοί από όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως από την κυβέρνηση, δεν θα τολμούν να βγουν χωρίς «φουσκωτούς» έξω. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει και πρέπει κάπου να ξεσπάσει. Πιστεύει ότι δεν μπορεί να είναι μια ζωή υποζύγιο, ότι δεν μπορεί να πληρώνει μια ζωή τα λάθη των πολιτικών. Βεβαίως, να παραδεχθούμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας. Αλλά να πληρώσουμε με βάση το δικό μας μερίδιο, όχι και του άλλου.

Αν ο εργαζόμενος στο Δημόσιο ή ο συνταξιούχος πρέπει να απολέσει έναν και δύο μισθούς να το κάνει, αλλά αυτό να έχει αφενός αποτέλεσμα και αφετέρου ανάλογη ή και μεγαλύτερη προσφορά από τους έχοντες και φυσικά από τους πολιτικούς.

Σαν τον κ. Κακλαμάνη θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση διότι θα κληθούν να εξηγήσουν πώς αυτοί παίρνουν 5.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό των κομπιούτερ και των άλλων γκάτζετ τους ενώ για κάποιον συνταξιούχο 5.000 ευρώ είναι οι συντάξεις μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ο κ. Κακλαμάνης και ο νυν πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσουν πώς οι υπάλληλοι της Βουλής (οι περισσότεροι συγγενείς πολιτικών) έγιναν σε λίγα χρόνια 2.500 από 700. Και πώς παίρνουν 16 μισθούς τόσα χρόνια. Και με τα νέα μέτρα, τι θα παίρνουν άραγε; 14 μισθούς ή 12 όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι;

Τέλος, όλοι οι πολιτικοί, ανεξαιρέτως, διότι και οι δήθεν επαναστάτες της Αριστεράς κάνουν την πάπια όταν πρόκειται για χρήμα, θα πρέπει να εξηγήσουν πώς ανέχονται να πληρώνει ο κρατικός κορβανάς πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την επιχορήγηση των κομμάτων.

Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα αφού μπορεί κανείς να γράψει δεκάδες για πολιτικούς, δικαστές και άλλα ρετιρέ της κοινωνίας.

Το σίγουρο είναι ότι έχουν να πέσουν πολλά γιαούρτια, αν όχι πολύ ξύλο.

Και τότε ένα είναι βέβαιο। Πώς όλοι θα συμφωνήσουν πως το ξύλο στους πολιτικούς… βγήκε από τον Παράδεισο

http://www.antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου