'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Παρέμβαση ΛΑ.Ο.Σ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη νέα πρόκληση των Σκοπίων

Σε επείγουσα παρέμβαση προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και τον γενικο γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης προέβη ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και μέλος των «Ευρωπαίων Δημοκρατών» στο Συμβούλιο της Ευρώπης Κωστής Αϊβαλιώτης για την νέα πρόκληση των Σκοπίων με τη χρήση του όρου «Μακεδονική Προεδρία»

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι θα χρησιμοποιούν, κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τις 11 Μαΐου 2010, τον όρο «Μακεδονική Προεδρία 2010» (Macedonian chairmanship 2010) έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Μας απογοητεύει ότι βλέπουμε από την πλευρά της ΠΓΔΜ μια αρνητική διάθεση, η οποία αποτυπώνεται με συνεχείς κινήσεις», δήλωσε σημερα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας. «Για το θέμα αυτό», πρόσθεσε, είμαστε σε επαφή με όλους τους εταίρους μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και με τη Γραμματεία του Συμβουλίου, γιατί είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ επιχειρεί να καταχραστεί μια θέση που αναλαμβάνει σε έναν διεθνή οργανισμό με διαδικασία εκ περιτροπής προεδρίας για να προωθήσει τις δικές της θέσεις». «Είχε κατακριθεί, όταν επιχείρησε το ίδιο στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, ήταν απαράδεκτο, και ισχύει το ίδιο και τώρα», υπογράμμισε.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τ. Γιάγκλαντ, αφού ενημερώθηκε για την πρόθεση αυτή της ΠΓΔΜ αρκέστηκε να πει ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας δεν πρέπει να επισκιάσει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία αναλαμβάνουν τον Μάιο τα Σκόπια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, ως γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, σέβεται απολύτως τις αποφάσεις του οργανισμού αυτού και ότι είναι προφανές πως κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΠΓΔΜ, θα χρησιμοποιεί το όνομα με το οποίο έχει αναγνωριστεί η χώρα στους διεθνείς οργανισμούς. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αϊβαλιώτη προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης :

«Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από τα Σκόπια, η κυβέρνηση της FYROM σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον απολύτως λανθασμένο (και άκρως προκλητικό) όρο «Macedonian Chairmanship» («Μακεδονική Προεδρία») για την ανάληψη εκ μέρους της χώρας αυτής τής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τις 11 Μαΐου 2010.

Ως Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παρακαλούσα να ενημερωθώ αν οι υπηρεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μία τέτοια πρόκληση, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι το επίσημο όνομα της χώρας αυτής είναι «FYROM» και ο όρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το βόρειο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης

Βουλευτής - Βουλή των Ελλήνων, Μέλος της Πολιτικής Ομάδας «ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» στο Συμβούλιο της Ευρώπης»


ΠΗΓΕΣ:
NAFTEMPORIKI.GR
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου