'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Προκήρυξη για 500 θέσεις ειδικών φρουρών

Προκήρυξη για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών αναμένεται να εκδώσει εντός του Ιουνίου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ανάψει ήδη το πράσινο φως για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών. Για τον σκοπό αυτό κατατέθηκε για επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά 500 οι οργανικές θέσεις των ειδικών φρουρών.

Η σχετική προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ώστε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων να αρχίσει εντός του μήνα. Ηδη για το έτος 2010 η δαπάνη για τους ειδικούς φρουρούς ανέρχεται σε 4.050.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν οι έλληνες πολίτες (άνδρες, γυναίκες), οι οποίοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

Επίσης θα πρέπει να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου, καθώς και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης και να μην υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο υποψήφιος που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Δεν πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών τους δικαιωμάτων, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους και να μην έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Με την προκήρυξη θα ορίζονται ως πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις:

- Η γνώση ξένης γλώσσας.

- Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης.

- Ο υποψήφιος να είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

- Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου.

- Η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

- Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου