'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Υψηλότερα ασφάλιστρα για τους παραβάτες της ασφάλτου

Με τις ασφαλιστικές εταιρείες από το 2011 να βρίσκονται σε on line σύνδεση με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ – point system), οι οδηγοί που είναι επιρρεπείς σε κλήσεις θα καλούνται να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”, πριν από την έκδοση ενός ασφαλιστηρίου θα συμβουλεύονται το point system για να εξετάσουν την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού και να διαμορφώσουν το ποσό χρέωσής του.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του καλοκαιριού, θα υπάρχει και ρύθμιση που θα προβλέπει ότι στο εξής δεν θα επιτρέπεται η ασφάλιση των οχημάτων που ενώ θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους.

Ειδικότερα, για να εκδοθεί ένα καινούριο ασφαλιστήριο, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Με το πρόστιμο της Τροχαίας για ένα όχημα που δεν έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ να ανέρχεται στα 400 ευρώ και τον ιδιοκτήτη να καλείται να πληρώσει διπλάσιο παράβολο (40+40= 80 ευρώ) μόλις το πάει για έλεγχο, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και αλλαγές στο ύψος και τη διαδικασία πληρωμής του προστίμου.

Δεδομένου ότι καταγράφονται αρκετά περιστατικά στα οποία αντί για παράβαση ΚΤΕΟ βεβαιώνεται κάποια παράβαση χαμηλότερου προστίμου, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώνεται στο μισό το ποσό της παράβασης εάν πληρωθεί μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Βασική προϋπόθεση για τη μείωση του προστίμου θα είναι στο διάστημα αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος να το έχει περάσει από ΚΤΕΟ.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, αναμένεται να υλοποιηθεί παλαιότερη εξαγγελία του υπουργείου για υποχρεωτικό έλεγχο από ΚΤΕΟ όλων των δικύκλων άνω των 50 κυβικών, με τις σχετικές μετατροπές στα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ να έχουν ολοκληρωθεί και τις νομαρχίες να έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τα απαραίτητα μηχανήματα.

Η Κάρτα Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων (ΚΤΕΔ), βάσει του σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, θα ισχύει τέσσερα χρόνια για τα καινούργια δίκυκλα και θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Για τα μεταχειρισμένα θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια, ενώ για τα επαγγελματικά δίκυκλα (σχολών οδήγησης, κούριερ, διανομών φαγητού) κάθε χρόνο. Άγνωστο παραμένει ακόμα το ύψος του παραβόλου, το οποίο είχε αρχικά ανακοινωθεί πως δεν θα ξεπερνούσε τα 12-15 ευρώ

ΠΗΓΗ:
http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου