'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Επιστρέφουν τα «φρουτάκια» με τον νόμο και ως… επιμορφωτικά

Τα γνωστά τυχερά παιχνίδια με τα «φρουτάκια» επιστρέφουν στη ζωή μας και με το νόμο, με στόχο να φέρουν στα δημόσια ταμεία περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ. Όμως αυτή τη φορά ο παίκτης δεν θα βλέπει κεράσια και 7αρια να γυρίζουνε, αλλά θα παίζει ηλεκτρονικό πόκερ, black jack και θα απαντάει σε ερωτήσεις γνώσεων, για να κερδίζει. Για να κερδίζει το υπουργείο Οικονομικών όμως, δεν αρκεί να μην ξέρει ο παίκτης να απαντά. Πρέπει να διασφαλιστούν τα έσοδα που προσδοκά το υπουργείο και γι’ αυτό θα υπάρχει και... τραπεζική κάλυψη.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών μελετά την υιοθέτηση ενός συστήματος όμοιου με τις πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα, για να παίξει κανείς τα νέα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια, θα προμηθεύεται μία κάρτα και θα καταθέτει σε αυτήν ένα ποσό μέσω ΑΤΜ. Στη συνέχεια στο κατάστημα που θα πάει να παίξει, θα εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα του παιχνιδιού, το οποίο δεν θα δέχεται κέρματα ή χαρτονομίσματα και θα επιλέγει το παιχνίδι και το ποσό που θέλει να παίξει. Σε περίπτωση κερδών ο παίκτης δεν θα τα εισπράττει από το κατάστημα, αλλά θα μπαίνουν αυτομάτως στην κάρτα του, με την οποία θα πάει και πάλι στο ΑΤΜ, για να τα πάρει.

Άδειες για τα νέα τεχνικά παίγνια θα μπορούν να πάρουν ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, καφετεριών, αλλά και αυτόνομων καταστημάτων ηλεκτρονικών παίγνιων. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι οι παραδοσιακοί παίκτες τυχερών παιχνιδιών θα δυσκολευτούν να αλλάξουν συνήθειες. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλη
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=41996

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://laikoyra.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου