'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

"Άθικτοι" οι εμπλεκόμενοι στα πολιτικά σκάνδαλα

Δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύς ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών, διεμήνυσε τη Δευτέρα (14/6) ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, επιβεβαιώνοντας τις “υποψίες” όλων ότι οι εμπλεκόμενοι βουλευτές και υπουργοί των σκανδάλων Siemens, Βατοπεδίου, κ.ό.κ δεν πρόκειται να “ενοχληθούν”.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός στη συνέντευξη Τύπου, ο νέος νόμος, όπως κάθε ποινικός νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όμως ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι για τα μεγάλα σκάνδαλα, των οποίων οι ευθύνες δεν έχουν ακόμα αποδοθεί, η ελληνική δικαιοσύνη έχει “τεράστιο νομικό οπλοστάσιο” για να αντιμετωπίσει την παραγραφή των αδικημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα πράγμα: Ότι για να ασκηθεί δίωξη σε κάποιον εμπλεκόμενο υπουργό για τις υποθέσεις της Siemens ή του Βατοπεδίου πρέπει να προκύψουν νέα στοιχεία και να κατηγορηθεί με βάση αυτά.

Ο υπουργός παρ' όλα αυτά θέλησε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες, πως ο πολιτικός κόσμος θέλει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι:

“Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι πολίτες είναι εάν ο πολιτικός κόσμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος της εξερεύνησης των σκανδαλωδών υποθέσεων। Θα ήθελα να υπενθυμίσω την εμμονή του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου της κυβέρνησης ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστική διάθεση να ριχθεί φως σε κάθε υπόθεση"

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου