'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η τιμή του φραπέ πάει με την θεα...

Στα ταξί μπαίνει κανείς γνωρίζοντας ότι θα πληρώσει επιπλέον 1,05 ευρώ. Είναι η πτώση της «σημαίας» ή αλλιώς το δικαίωμα εκκίνησης. Στα καφέ που βρίσκονται σε σημεία- οάσεις της Αθήνας, σε άλση, πάρκα, λόφους ή δίπλα στη θάλασσα, μπαίνει κανείς γνωρίζοντας ότι θα πληρώσει παραπάνω για τη θέα που θα απολαμβάνει καθώς θα πίνει τον καφέ, τον χυμό ή το αναψυκτικό του.στην περίοδο της κρίσης οι πολίτες χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γευτούν ένα ρόφημα ή ένα γλυκό σε καφετέριες ή αναψυκτήρια με θέα. Οι τιμές των περισσότερων προϊόντων είναι κατά μέσον όρο αυξημένες πάνω από ένα ευρώ. Τα πιο πολλά απ΄ αυτά τα καταστήματα βρίσκονται μέσα στο πράσινο ή κοντά στη θάλασσα, είναι ήσυχα, έχουν θέα αλλά και τσουχτερές τιμές.

Η περίπτωση του φυσικού χυμού που πολλοί προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες για να δροσιστούν είναι ενδεικτική: αρχίζει από τα 4,10 και εκτοξεύεται ώς τα 6 ευρώ: π.χ. σε καφετέρια στην Πλάκα με θέα το πράσινο και τον ναό του Ηφαίστου στο Θησείο. Ανάλογο είναι το κόστος και σε καφέ στη μαρίνα του Φλοίσβου με θέα τη θάλασσα. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να φτάνει και τα 24 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ένας φρεσκοστυμμένος χυμός σε καφετέρια στο Παγκράτι με θέα... τη Λεωφόρο Υμηττού είναι φτηνότερος κατά 1,50 ευρώ, κοστίζει 4,50.

Μικρές διακυμάνσεις στην τιμή ανάλογα με το υψόμετρο (;) ισχύουν στην περίπτωση του φραπέ. Σε καφετέρια που λειτουργεί μέσα στο πράσινο, στο άλσος Παπάγου, θα χρειαστεί να πληρώσει κανείς 3,90 ευρώ. Κι αν ανηφορίσει στον λόφο του Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη - από εκεί έχει θέα όλη την Αθήνα έως τη θάλασσα- θα δει ότι παίρνει την... ανηφόρα και η τιμή του φραπέ: 4,20 ευρώ.

Για τον καπουτσίνο και τον κρύο καπουτσίνο η τιμή κυμαίνεται στα 4,50 ευρώ με μικρές αυξομειώσεις. Ο παραδοσιακός ελληνικός από τα 2 μπορεί να φτάσει και τα 3,50 ευρώ. Αλμυρές είναι και οι τιμές ενός κλαμπ σάντουιτς, από τα 6,40 μπορεί να φτάνουν και τα 12,50 ευρώ.

Τιμές λόγω θέας όμως σε αυτά τα καταστήματα ισχύουν και για το εμφιαλωμένο νερό, από 1,5 έως 2 ευρώ το μεγάλο μπουκάλι ενώ εάν προσφέρεται σε γυάλινο μπουκάλι φτάνει και τα 3 ευρώ.

Οσο γι΄ αυτούς που θα επιλέξουν να πιουν μια παγωμένη μπίρα κάτω απ΄ τα πεύκα ή ατενίζοντας τη θέα μάλλον θα παγώσουν από την τιμή της, αφού η μικρή φιάλη των 330 ml κοστίζει μέχρι και 5,50 ευρώ

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου