'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

9.000 άνω των 100 ετών λαμβάνουν... σύνταξη!!!

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική υπηρεσία, στην χώρα μας δεν υπάρχουν πάνω από 2.665 άτομα που να έχουν ηλικία άνω των 100 ετών... Ωστόσο, την ίδια ώρα, τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων μας αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν στην χώρα μας σήμερα 8.900 άτομα που δηλώνουν άνω των 100 ετών και λαμβάνουν κανονικά σύνταξη. Τυχαία, λοιπόν, κινδυνεύει η χώρα με χρεωκοπία; Δε νομίζω!

Σύμφωνα με την απογραφή της ΕΣΥΕ το 2001, οι υπεραιωνόβιοι στην Ελλάδα ήταν 1.742. Ακόμα και αν ληφθεί υπόψη όμως η εκτίμηση του 2008, αυτοί δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 2.665. Πως γίνεται λοιπόν να υπάρχουν την ίδια ώρα σχεδόν 9.000 συνταξιούχοι άνω των 100 ετών και να πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», είναι ένα ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων, η χώρα μας έχει αριθμό αιωνόβιων ίσο με αυτόν της Μεγάλης Βρετανίας, που έχει όμως εξαπλάσιο πληθυσμό από τον δικό μας. Είναι προφανές ότι εφόσον είναι αληθή τα στοιχεία, θα έπρεπε να ενταχθούμε ως Έλληνες στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τη μακροζωία μας.

Επειδή όμως κανένας δεν πιστεύει ότι είμαστε ο λαός που έχει ανατρέψει τους νόμους της φύσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε εντολή να ξεσκονιστούν αυτές οι συντάξεις. Και όχι μόνο αυτές.

Άλλοι 25.000 συνταξιούχοι εμφανίζονται να έχουν ξεπεράσει το 90 έτος της ηλικίας τους, αλλά και πάλι υπολογίζεται ότι είναι πολλαπλάσιος αριθμός από τον πραγματικό. Επίσης, πάνω από 30.000 άτομα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις – μαϊμού. Παράλληλα, τουλάχιστον 20.000 λαμβάνοντες το ΕΚΑΣ υπολογίζεται ότι έχουν καταφέρει να παίρνουν το επίδομα αν και έχουν υψηλά εισοδήματα. Τέλος, άλλοι 20.000 υπολογίζονται ότι είναι οι διπλοσυνταξιούχοι, αυτοί δηλαδή που λαμβάνουν σύνταξη από δύο ξεχωριστά ταμεία, χωρίς φυσικά να έχουν ενημερώσει το καθένα για την ύπαρξη του άλλου, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο το πλαφόν των 3.620 ευρώ.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί βουλιάζουμε...

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου