'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γιατί έχουμε τόσες χήρες και ελάχιστους χήρους;

Η συζήτηση περί του ισχυρού φύλλου δεν τελειώνει ποτέ. Και μπορεί επί αιώνες ο άνδρας να διεκδικεί τον τίτλο καθώς είναι πιο δυνατός ή πιο γρήγορος, αλλά σε ότι αφορά την μακροζωία, οι στατιστικές δίνουν τον τίτλο στη γυναίκα. 


Ο μακροβιότερος άνθρωπος είναι γυναίκα
Δεν είναι τυχαίο ότι σε μεγάλες ηλικίες συναντάμε περισσότερες γυναίκες απ΄ότι άνδρες κι ότι ο μακροβιότερος άνθρωπος που γνωρίζουμε είναι γυναίκα. Η γαλλίδα Ζαν Καλμάν που πέθανε σε ηλικία 122 ετών κι 164 ημερών.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για να ερμηνεύσουν τη μακροβιότητα των γυναικών. Οι άνδρες έχουν περισσότερο στρες, δουλεύουν συνήθως περισσότερο, καπνίζουν περισσότερο, πολεμούν, τσακώνονται κ.λ.π.
Πρόσφατα μία νέα θεωρία κερδίζει έδαφος και φωτίζει σκοτεινές περιοχές της ανθρώπινης Βιολογίας. Διατυπώθηκε από τον καθηγητή Τομ Κέρκγουντ του πανεπιστημίου του Νιούκασλ.

Οι άνδρες είναι "αναλώσιμοι"
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή το γυναικείο σώμα μπορεί να «συντηρείται» και να επιδιορθώνει τις βλάβες του καλύτερα από ότι το ανδρικό. Οι άνδρες – συνεχίζει τη θεωρία – είναι «αναλώσιμοι» βιολογικά και τα κύτταρά τους διαρκούν λιγότερο απ΄ότι των γυναικών. Ο γυναικείος οργανισμός εμφανίζεται πιο ανθεκτικός ίσως κι εξαιτίας του γεγονότος ότι γεννάει. Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο όπου τα θηλυκά ζουν περισσότερο από τα αρσενικά.

Οι γυναίκες αντέχουν περισσότερο στην φυσική φθορά
Οι γυναίκες λοιπόν συντηρούν και διορθώνουν πιο αποτελεσματικά τα λάθη του DNA που περνώντας ο χρόνος εμφανίζονται στα κύτταρα του αίματος. Είναι, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία, πιο δυνατές κι επαρκείς ενεργειακά και αντέχουν πιο πολύ στην φυσική φθορά.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη θεωρία του «αναλώσιμου σώματος», τα γονίδια είναι αθάνατα και μεταβιβάζονται από τη μία γενιά στην άλλη. Φαίνεται λοιπόν ότι το γυναικείο σώμα έχει μεγαλύτερη σημασία σε αυτήν την αλυσίδα, γι΄αυτό και ίσως διαθέτει ανώτερη Βιολογία.
Όπως και να΄χει την τελευταία λέξη την έχουν πάντα οι γυναίκες। Κι ας ισχυρίζονται οι άνδρες το αντίθετο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου