'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Χάος και φασαρίες στην Κακαβιά έφερε η κατάργηση της βίζας!!!!

Κάποιοι δεν είχαν καν τα απαραίτητα χαρτιά

Χάος, ουρές και φασαρίες σημειώθηκαν στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς την Τετάρτη, πρώτη μέρα της ελεύθερης διακίνησης των Αλβανών προς την Ελλάδα, αλλά και χθες.

Πολλοί γείτονες δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τους γυρίζουν πίσω, ενώ πολλές φορές προσπάθησαν να… εισβάλλουν μαζικά! 

Η απόφαση για την κατάργηση της βίζας των Αλβανών προς την Ελλάδα –και τις υπόλοιπες χώρες μέλη της συνθήκης του Σέγκεν- έχει ληφθεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των Αλβανών που θα έρχονται στην Ελλάδα, νόμιμα πια.

Πολλοί Φορείς στην Ήπειρο αντιδρούν, υπογραμμίζοντας, ότι το μέτρο αυτό δεν θα ωφελήσει τη χώρα μας, τη δεδομένη στιγμή, που αντιμετωπίζει σημαντική οικονομική κρίση.

«Οι Αλβανοί έρχονται στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά. Επειδή όμως δεν θα μπορούν να βγάζουν και άδεια εργασίας, όσοι μείνουν στην Ήπειρο θα μπορούν να πηγαινοέρχονται σαν κύριοι από και προς τη χώρα τους, δουλεύοντας περιστασιακά».

ΓΛΕΝΤΙ…

Στο μεταξύ, τρικούβερτο γλέντι στήθηκε την Τετάρτη, στην κεντρική πλατεία των Τιράνων «Μητέρα Τερέζα», με αφορμή την κατάργηση της βίζας. Διοργανώθηκε συναυλία και παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες κόσμου τραγουδούσαν το σύνθημα «η Αλβανία χωρίς βίζα στην Ευρώπη».

Ο Σ. ΜΠΕΡΙΣΑ

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα υπογράμμισε ότι «οι Αλβανοί θα θυμούνται τη 15η Δεκεμβρίου, ως την ημέρα που έπεσε το τείχος του Σένγκεν». Είναι μία από τις πιο σημαντικές ημέρες για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τα δικαιώματα των Αλβανών». Προβλήματα όμως υπήρξαν σε όλες τις εξόδους της χώρας. Η κίνηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη και πολλοί ήταν εκείνοι που γυρνούσαν πίσω, αφού δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.



ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ  
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου