'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πιάνουν δουλειά οι επιτροπές ασύλου

Την έναρξη λειτουργίας των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου, από αύριο Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε πρόγραμμα...
...εθελοντικού επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών.


Συγκεκριμένα, από αύριο θα λειτουργούν δέκα επιτροπές εξέτασης αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας σε πρώτο βαθμό. Επτά βρίσκονται ήδη σε λειτουργία από τις 14 Ιανουαρίου και έχουν εξετάσει μέχρι στιγμής 192 αιτήματα. 


Θα ξεκινήσει, επίσης, η διαδικασία εξέτασης, τόσο των εκκρεμών σε β΄ βαθμό αιτημάτων αλλοδαπών για Διεθνή Προστασία προηγούμενων ετών (αριθμούν σε 47.000), όσο και νέων προσφυγών . 


Η εξέταση των αιτημάτων σε β΄ βαθμό θα γίνεται σε κτίριο επί της οδού Αλατσατών και Καλλιπόλεως 1, στο Βύρωνα. Τα ειδοποιητήρια σε όσους εξετάζονται τα αιτήματά τους, προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιον των επιτροπών, θα αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει.

Εθελοντικός επαναπατρισμός
Τριακόσια ευρώ και ένα αεροπορικό εισιτήριο θα παίρνουν όσοι μετανάστες επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο τους
Το υπουργείο Προστασίας στου Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη β' φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού . Προτεραιότητα έχουν οι υπήκοοι των Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Μπαγκλαντές, Σουδάν, Αλγερία, Μαρόκο και Σομαλία. 


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Όσοι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα θα λάβουν βοήθεια από το ΔΟΜ για να τα εκδώσουν. Πριν εγκαταλείψουν την Ελλάδα θα τους δίνεται βοήθημα 300 ευρώ και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο συνοδεία εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ελληνικής Αστυνομίας. 


Άνθρωπος του ΔΟΜ θα τους περιμένει για να τους υποδεχτεί και στην πατρίδα τους. 


Για την υλοποίηση του προγράμματος, που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο προκήρυξε με νέα πρόσκληση ενέργειες συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου