'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ

Μέσω τραπεζών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους. 

Με απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ, η οποία ελήφθη σε εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου, ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών παραμένει η ίδια, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων, κάθε φορά, δικαιολογητικών. 

Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος πληρωμής.Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.
3. Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του.


Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ο ασφαλισμένος βιβλιάριο τράπεζας, θα πρέπει να προσκομίσει παραστατικό που εκτυπώνεται από την τράπεζα στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθμός του λογαριασμού, τα στοιχεία του δικαιούχου και τα στοιχεία της Τράπεζας. Εάν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος ο ασφαλισμένος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο.


Οι δικαιούχοι οφείλουν, εφόσον δεν έχουν ανοίξει λογαριασμό σε ένα από τα Πιστωτικά Ιδρύματα ή ΕΛΤΑ, που μετέχουν στα ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. (ΔΙΑΣ ΑΕ), να το γνωστοποιήσουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Τμήμα Παροχών ή Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος τόπου κατοικίας τους).

Για τους συνταξιούχους που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό για την καταβολή της σύνταξής τους, θα ισχύει ο ίδιος λογαριασμός, καθώς και για τους απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, η πίστωση γίνεται στους λογαριασμούς που καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο. 


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου