'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομικών με αντιεξουσιαστές στην Ηγουμενίτσα

Μάχες σώμα με σώμα, τραυματισμοί, προσαγωγές και εκτεταμένη χρήση χημικών συνέθεσαν το σκηνικό της σύγκρουσης που στήθηκε το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα, στη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης προς τους μετανάστες. 

Στην πορεία, που διοργανώθηκε από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα από όλη την Ήπειρο.

Η συγκέντρωση έγινε στο κτίριο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα και η πορεία κατευθύνθηκε στον χώρο του λιμανιού, έξω από το οποίο έχουν κατασκηνώσει περισσότεροι από 500 Ασιάτες και Αφρικανοί μετανάστες με την προσδοκία να επιβιβαστούν λαθραία σε κάποιο πλοίο για την Ιταλία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί τόσο στη διάρκεια της πορείας όσο και στην κατάληξή της, εμπόδισαν την προσέγγιση των διαδηλωτών στους καταυλισμούς των μεταναστών και προκλήθηκε ένταση. 

Στη συνέχεια, κατά την επιστροφή της πορείας στο ΤΕΙ υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια και συμπλοκές, στις οδούς Κύπρου και Δαγκλή,μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας.Η αστυνομία έριξε δεκάδες δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν,ως οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί από τα Γιάννενα στην περιοχή,τους επιτέθηκαν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστούν εννέα διαδηλωτές. 

Οι περισσότεροι έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,ενώ άλλοι παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια από τα χημικά.Όλοι τους ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και παρέμειναν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας,εκτός από έναν νεαρό,ο οποίας υπέστη ρήξη μηνίσκου και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Να σημειωθεί πως η αστυνομία προχώρησε και σε δέκα προσαγωγές νεαρών,τους οποίους όμως άφησε στην συνέχεια ελεύθερους,καθώς δεν ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στα επεισόδια. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου