'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αθώος ο ιστορικός που προσέβαλε τους Μουσουλμάνους

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για προσβολή κατά των Μουσουλμάνων ο γνωστός ιστορικός και δημοσιογράφος Λαρς Χέντεγκαρντ. 

Ο Δανός ιστορικός, που είναι και πρόεδρος μιας κίνησης για την προάσπισης της ελευθερίας της γνώμης είχε κατηγορηθεί για ρατσιστικές και προσβλητικές δηλώσεις κατά των Μουσουλμάνων.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2009, ο Χέντεγκαρντ είχε δηλώσει: «οι Μουσουλμάνοι βιάζουν τα ίδια τους τα παιδιά. Το ακούμε διαρκώς» και «οι κοπέλες στις μουσουλμανικές οικογένειες βιάζονται από τους θείους, τους εξαδέλφους και τους πατεράδες τους».

Ωστόσο το δικαστήριο του Φρίντεσμπεργκ στην Κοπεγχάγη, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως οι δηλώσεις του κατηγορουμένου ήσαν προσβλητικές, έκρινε πως δεν είναι κολάσιμες διότι ο Λαρς Χέντεγκαρντ δεν γνώριζε πως οι δηλώσεις του (οι οποίες έγιναν στη διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου δείπνου και υπό την επήρεια αρκετής ποσότητας οινοπνευματωδών) επρόκειτο να βιντεοσκοπηθούν και να δημοσιευθούν.
Η συγκεκριμένη συζήτηση είχε δημοσιευθεί σε ιστότοπο «χωρίς την άδειά του και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να την διαβάσει και να την εγκρίνει», πρόσθεσε το δικαστήριο.

Δημοσιογράφος και ιστορικός, ο Λαρς Χέντεγκαρντ είναι γνωστός ως πρόεδρος της «Εταιρείας για την Ελευθερία της Δημοσίευσης» (Trykkefrihedsselskabet), την οποία είχε συνιδρύσει το 2004.

Η οργάνωσή του είχε υπερασπισθεί στο παρελθόν τους σχεδιαστές των προσβλητικών σκίτσων κατά του Μωάμεθ, τα οποία είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδα της Δανίας το 2005 και είχε προκαλέσει την έκρηξη ενός μεγάλου κύματος διαμαρτυρίας εναντίον τους σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου