'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ένα σκάνδαλο, τρεις υπουργοί και η... παραγραφή !!!!

Το…σωσίβιο της παραγραφής φαίνεται πως σώζει τους πρώην υπουργούς επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Πέτρο Δούκα που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο που έχει - βάσει του νόμου 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών - το βάρος της παραπομπής τους ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αδίκημα της «αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου», με το οποίο διώκονται οι τρεις πρώην υπουργοί, είναι παραγεγραμμένο.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο πρόκειται να εκδώσει το σχετικό βούλευμα του μέσα στις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βούλευμα αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο!

Δηλαδή δεν επιδέχεται ένδικα μέσα, όπως αναίρεση κτλ.
Κατά τις ίδιες πηγές, το Δικαστικό Συμβούλιο ταυτίζεται με την άποψη του αρεοπαγίτη Ι. Γιαννακόπουλου ο οποίος διενήργησε την κύρια ανάκριση της υπόθεσης.

Τα μέλη του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου είχαν κληρωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο. Πρόκειται για τους αρεοπαγίτες Α. Αθηναίο (πρόεδρο), Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμμένο, και την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, (μέλη).

Ως εισαγγελέας κληρώθηκε ο αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Μιλτ.Ανδρειωτέλης.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου