'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σκοτώνουν τα μωρά τους λόγω οικονομικής κρίσης.....

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει το Πακιστάν σπρώχνει στην βρεφοκτονία όλο και περισσότερες οικογένειες!

Περίπου 1.200 βρέφη εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν στη χώρα το 2010, 999 το 2009 και 890 το 2008, σύμφωνα με το Εντχι. Τα πιο πολλά από αυτά τα βρέφη έζησαν λιγότερο από μια εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στο Πακιστάν, τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου είναι καταδικασμένα και η μοιχεία τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Επίσης οι οικογένειες θεωρούν βάρος τα κορίτσια καθώς χρειάζονται 8.900 ρουπίες για να τα παντρέψουν.


Μόνο τον Δεκέμβριο, το Ίδρυμα Εντχι βρήκε 40 νεκρά βρέφη σε χωματερές ή υπονόμους.


Ο διευθυντής του ιδρύματος Ανουάρ Κάζμι αναφέρει δεκάδες φρικιαστικά περιστατικά, όπως αυτό ενός βρέφους έξι μηνών που βρέθηκε στραγγαλισμένο και καμένο και ένος άλλου που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου μετά την διαταγή ενός ιμάμη, ο οποίος αμέσως μετά εξαφανίστηκε.


Περίπου 200 βρέφη παραδίδονται στα 400 γραφεία του ιδρύματος σε όλη τη χώρα. Το ίδρυμα δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες αιτήσεις για υιοθεσία από άτεκνα ζευγάρια.


Εντύπωση προκαλεί ότι η ανθρωποκτονία από πρόθεση μπορεί να τιμωρηθεί και με την ποινή του θανάτου στο Πακιστάν, όμως η εγκατάλειψη βρέφους στοιχίζει το πολύ επτάχρονη κάθειρξη και η παράνομη ταφή, φυλάκιση δύο χρόνων. Βέβαια αυτοί οι νόμοι σπάνια εφαρμόζονται.



Star.gr
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου