'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Κοντά στην αγιοποίηση ο Πάπας Ιωάννης Παύλος

Αναγνωρίστηκε το πρώτο θαύμα

Ένα σημαντικό βήμα προς την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' κάνει η Αγία Έδρα, αποδίδοντας επίσημα ένα θαύμα στον επί 27ετίας προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


Η τελετή οσιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στη Ρώμη, αποτελώντας μία σημαντική «ένεση» ηθικού για την Καθολική Εκκλησία που στροβιλίζεται επί μήνες γύρω από τα σκάνδαλα παιδεραστίας. Ο Ιωάννης Παύλος θα χρειαστεί ένα δεύτερο θαύμα για να κηρυχθεί άγιος.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα, το οποίο αποδίδει επίσημα στον προκάτοχό του στην Αγία Έδρα το πρώτο του θαύμα -τη θεραπεία της Γαλλίδας καλόγριας Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.


Η καλόγρια προσευχήθηκε στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου (ο οποίος επίσης έπασχε από Πάρκινσον) δύο μήνες μετά το θάνατό του, και όπως δηλώνει ξαναγεννήθηκε, θεραπεύτηκε από τη νόσο και μπόρεσε ξανά περπατήσει, να γράψει και να οδηγήσει.


Η αναγνώριση του θαύματος σημαίνει ότι ο Ιωάννης Παύλος μπορεί να κηρυχθεί όσιος, σε μία τελετή που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στη Ρώμη και η οποία αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς για να τιμήσουν τη μνήμη ενός εκ των πιο αγαπημένων προκαθημένων όλων των εποχών.


Για την αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου του Β' θα χρειαστεί η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος.


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' παραμέρισε τους κανόνες του Βατικανού για την παρέλευση πενταετίας πριν αρχίσουν οι διαδικασίες για την οσιοποίηση-αγιοποίηση, ανταποκρινόμενος στις φωνές των πιστών που ήθελαν τον Ιωάννη Παύλο να ανακηρύσσεται «santo subito».Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου