'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σταματά η παραγωγή του δηλητηρίου για τις εκτελέσεις!!!

Η μοναδική αμερικανική εταιρεία, που παρασκευάζει ένα βασικό διάλυμμα για τις θανατηφόρες ενέσεις στους μελλοθανάτους ανακοίνωσε χθες...
πως θα σταματήσει πλήρως την παραγωγή του.

 
Η εταιρεία Hospira Inc από το Λέικ Φόρεστ του Ιλινόις, τονίζει πως ουδέποτε «περιόρισε» τη χρήση του προϊόντος της, του πενταθειούχου σοδίου, στην εκτέλεση της εσχάτης των ποινών.

Το περασμένο έτος, η εταιρεία είχε διακόψει την παραγωγή, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν ελλείψεις των απαιτούμενων χημικών, αλλά είχε τονίσει επίσης πως διαφωνεί με τη χρήση του προϊόντος της, ενός ναρκωτικού που χρησιμοποιείται στην πρώτη από τις τρεις φάσεις της έγχυσης θανατηφόρου ‘κοκτέιλ’ φαρμάκων στον οργανισμό του μελλοθανάτου.


Η εταιρεία είχε δηλώσει πως σκόπευε να παραγάγει το Pentothal-όπως είναι η εμπορική του ονομασία-στο εργοστάσιό της στην Ιταλία, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγο του «ενεστώτος διαλόγου» με τις ιταλικές αρχές σχετικά με τις αντιρρήσεις τους για την θανατική ποινή.


«Η πρόθεση των ιταλικών αρχών είναι να ελέγχεται η χρήση του προϊόντος σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής και της διακίνησής του ως τον τελικό χρήστη, ώστε να αποφεύγεται η χρησιμοποίησή του στην θανατική ποινή», τονίζει η Hospira.


«Αυτές οι διαβουλεύσεις και ο εσωτερικός διάλογος, όπως και οι συζητήσεις με τους χονδρεμπόρους-τους κύριους διακινητές του προϊόντος προς τους καταναλωτές-μας έπεισε πως δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη χρήση του φαρμάκου από σωφρονιστήρια στη διαδικασία εκτέλεσης της εσχάτης των ποινών», τονίζει η εταιρεία.


Η εταιρεία υποστηρίζει πως εξαναγκάζεται «να βγει από την αγορά» λόγω του κινδύνου να βρεθεί υπόλογος προς τις ιταλικές αρχές εάν το προϊόν της χρησιμοποιηθεί στις θανατικές ποινές.


Οι ελλείψεις του φαρμάκου τον Σεπτέμβριο είχαν προκαλέσει μία επιβράδυνση στις εκτελέσεις στις ΗΠΑ. Η Πολιτεία της Καλιφόρνιας δε, είχε πασχίσει να επισπεύσει την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη πριν την εκπνοή της ημερομηνίας λήξεως του τελευταίου αποθέματος του πενταθειούχου σοδίου, αλλά η πρόθεσή της καταρρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας.


Τον Νοέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε δώσει άδεια στην Πολιτεία της Οκλαχόμα να χρησιμοποιήσει ένα ναρκωτικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων, στις εκτελέσεις λόγω της έλλειψης του Pentathol.


Η ουσία του φαρμάκου είναι ένα ισχυρό ναρκωτικό, που χρησιμοποιείται επίσης και στις εγχειρήσεις ως αναισθητικό, και η Hospira τονίζει πως λυπάται που δεν θα μπορέσει πλέον να τροφοδοτεί τα νοσοκομεία με το φάρμακο, το οποίο εγνωσμένα «έχει επιβεβαιωμένα ιατρικά οφέλη».


Καθώς η αμερικανική αγορά έχει στραγγίσει από το φάρμακο, οι αμερικανικές Πολιτείες σπεύδουν να το αγοράσουν από τη Βρετανία. Όμως οι βρετανικές αρχές αρνήθηκαν επίσης την εξαγωγή τους για χρήση στις θανατικές εκτελέσεις, τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης. Παρόμοια πολιτική ακολουθείται και σε όλες τις χώρες της ΕΕ.



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου