'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Αντικαπνιστικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά

Τα συνεργεία ελέγχου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχουν βγει από χθες σε κάθε γειτονιά, ελέγχοντας όποιο κατάστημα βρουν μπροστά τους, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι καταστηματάρχες και οι πελάτες τηρούν το νέο αντικαπνιστικό νόμο που μπήκε οριστικά κα αμετάκλητα (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυβέρνηση) στη ζωή μας.

«Στόχοι» των συνεργείων ελέγχου είναι χώροι εστίασης, καφετέριες και μπαρ σε όλη τη χώρα, φέρνοντας σχεδόν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίος όπως σημειώνουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν κατέγραψε πτώση τζίρου έως και 50%.

Οι επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία και διαβλέπουν πως ίσως αποτελέσει για πολλές επιχειρήσεις «ταφόπλακα», με συνέπεια την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μάλιστα, ειδικά οι εστιάτορες φέρεται πως ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αντίδρασης στην εφαρμογή του μέτρου στα καταστήματά τους.


«Δεν έχει πλέον αντοχές αυτός ο κλάδος, που δίνει δουλειά σε 400.000 εργαζομένους, που προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, που προσφέρει στην οικονομία της χώρας», διαμήνυσε εσχάτως ο Γιάννης Τσάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν μπει λουκέτα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.


newsday
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου