'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η φάρσα των Εξεταστικών

Αναμενόμενο ήταν ότι η έκδοση του πορίσματος ή των πορισμάτων από την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens θα προκαλούσε τον σάλο που έχει προκαλέσει.  

Από τη στιγμή που χρόνια τώρα κόμματα και πολιτικοί έχουν κάνει τα πάντα για να υπονομεύσουν την αξιοπιστία τους έναντι της κοινής γνώμης και έχουν αποδείξει ότι όλα τα βλέπουν και τα αξιολογούν με βάση το στενό κομματικό συμφέρον, θα ήταν αντικειμενικά αδύνατο να υπάρξει η οποιαδήποτε άλλη αντίδραση.

Πόσo μάλλον όταν οι όποιες εκτιμήσεις ή διαπιστώσεις δεν εδράζονται σε σαφή και συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες, αλλά με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση Μαντέλη σε εικασίες και συμπεράσματα. 

Αρα αν υπάρχει κάτι που μπορούμε ν’ αποκομίσουμε από τη νέα αυτή εμπειρία είναι πως η υπόθεση των Εξεταστικών Επιτροπών είναι ουσιαστικά μια χαμένη υπόθεση για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι αδυνατεί ν’ αποστασιοποιηθεί από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και ν’ ανταποκριθεί στην υποχρέωση αναζήτησης της αλήθειας, όποιον κι αν αφορά αυτή.

Κατά συνέπεια, εκείνο που θα πρέπει περισσότερο από καθετί άλλο ν’ απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του τόπου, και ιδιαίτερα τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι η αποφυγή φαινομένων όπως αυτά που βιώσαμε με την Εξεταστική για το Βατοπέδι και τώρα με την Εξεταστική για τη Siemens. 

Από τη στιγμή που δεν είναι διατεθειμένες να υπερβούν τα στενά μικροκομματικά τους συμφέροντα, προτιμότερο είναι να μη δικαιώνουν κάθε τόσο όσους τις καταγγέλλουν για συγκάλυψη της αλήθειας και για προσπάθειες συμψηφισμών. 

Οχι άλλες Εξεταστικές, λοιπόν.Αλλωστε, μικρή αξία έχει αν ο ένας ή ο άλλος ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο για την κατάσταση αυτή. 

Διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι είναι κοινή η ευθύνη των λεγόμενων «κομμάτων εξουσίας» για την εδραιωμένη στην κοινή γνώμη άποψη ότι εκείνο που πρωτίστως τα ενδιαφέρει είναι ν’ αποποιούνται τις ευθύνες που αδιαμφισβήτητα έχουν ή να τις φορτώνουν σε βολικά εξιλαστήρια θύματα.

ethnos
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου