'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Οι παραβάσεις...τρέχουν.. με… 728..!!!

Για την ακρίβεια και όπως απάντησε η αστυνομία στην επιτροπή των κατοίκων της περιοχής Σιαράβα, από την 1/1/2010 έχουν γίνει έλεγχοι σε 22 καταστήματα και διαπιστωθεί 650 πταίσματα και 78 πλημμελήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής των πολιτών, τους πρώτους τέσσερις μήνες (ουσιαστικά τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε και έγινε το μεγάλο «μπαμ» και βγήκαν τα τραπεζοκαθίσματα μέχρι τη λίμνη), καταγράφηκαν 138 παραβάσεις, οι περισσότερες εξ αυτών πλημμεληματικές.

«Μετά ένα μήνα από την ημερομηνία του εγγράφου της Αστυνομίας οι παραβάσεις κατά τις εκτιμήσεις μας έχουν υπερβεί τις 250» αναφέρουν οι κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για «συνεχή και 24ωρη όχληση» από τα καταστήματα. Απευθύνουν αυτά τα στοιχεία και την επιστολή πρωτίστως στην υπεύθυνη υπηρεσία για τη λειτουργία του δήμου Ιωαννιτών για τη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και στην περιφερειάρχη Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, στο δήμαρχο Νίκο Γκόντα και στον εισαγγελέα πρωτοδικών.

«Ως κάτοικοι της περιοχής Σιαράβα που υφιστάμεθα τις ολέθριες για την υγεία μας, την ηρεμία μας και την οικογενειακή γαλήνη συνέπειες από την παραβατική λειτουργία των καταστημάτων επί της οδού Γαριβάλδη -όχι, βέβαια, όλων- (ηχορύπανση καθόλη τη νύχτα, τροποποίηση όρων λειτουργίας, ενώ δηλαδή έχουν άδεια για καφετέριες ή σνακ-μπαρ ορισμένα λειτουργούν ως νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με τη μουσική στη διαπασών κ.λπ.), ως κάτοικοι, επαναλαμβάνουμε, της περιοχής Σιαράβα αναρωτιόμαστε γιατί η Υπηρεσία καταστημάτων του Δήμου δεν μας προστατεύει. Γιατί δεν εφαρμόζει τις κείμενες διατάξεις;», συνοψίζει την ουσία της καταγγελίας η επιτροπή.

«2-3 οι χειρότεροι»

Μάλιστα, καταγγέλλουν την υπηρεσία του Δήμου ως αδιαφορούσα για την εφαρμογή των νόμων. «Τι πρέπει να κάνουμε για να συγκινηθεί η υπηρεσία σας; Μ’ αυτή τη στάση της μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ανεκτή λειτουργία του κράτους και των νόμων;» διερωτώνται. «Σχηματοποιούν» τέλος τις καταγγελίες τους ξεχωρίζοντας «5-6 καταστήματα που κυρίως λειτουργούν παραβατικώς, ιδιαίτερα 2-3» και περιμένουν πληροφόρηση από την υπηρεσία του Δήμου για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει σχετικά με την ανάκληση και την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που παραβαίνουν το νόμο.

Δεύτερο κλείσιμο σήμερα

Την ίδια ώρα, το «ερώτημα» κλεισίματος καφετέριας της Γαριβάλδη βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα, με αφορμή την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων του στο πάρκο Κατσάρη. Σήμερα το πρωί αναμένεται να κλείσει για δεύτερη φορά λόγω παραβάσεων, καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή από τη δικαιοσύνη. Αυτόματα, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη δημαρχιακή επιτροπή που είναι αρμόδια να κρίνει εάν θα ανακληθεί ή όχι η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι από τα 18 καταστήματα που έλεγξε πριν από ένα μήνα περίπου η πυροσβεστική, τους κανόνες πυρασφάλειας τηρούν μόλις τα 3, ενώ άλλα δύο ήταν κλειστά κατά τον έλεγχο...

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου