'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σκοπιανή τηλεόραση: Οι Έλληνες τρέχουν για βενζίνη και τσιγάρα σε Σκόπια και Βουλγαρία…

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της σκοπιανής τηλεόρασης για τους Έλληνες καταναλωτές.

«Οι Έλληνες τρέχουν για βενζίνη και τσιγάρα στα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν με την επιβολή του νέου ΦΠΑ στη χώρα. Οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας και Έβρου, να καταφεύγουν στην σκοπιανή και βουλγαρική αγορά.

Το τηλεόραση επικαλείται και το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών πηγαίνουν στις δύο γειτονικές χώρες να αγοράσουν βενζίνη, τσιγάρα, αλκοόλ, κηπευτικά είδη καθώς και αλλαντικά.

Σε κάθε φουλάρισμα ενός ρεζερβουάρ οι έλληνες πολίτες κερδίζουν μέχρι 20 Ευρώ, ενώ μια κούτα τσιγάρα κοστίζει 16 ευρώ και στην Ελλάδα η ίδια κούτα έχει 38 ευρώ.

Σημαντικές, εξάλλου, είναι και οι διαφορές στα αλκοολούχα ποτά με κέρδος για τους καταναλωτές από 5 έως 6 ευρώ ανά μπουκάλι (ουίσκι, βότκα κ.ά.)

Όπως επισημαίνει η σκοπιανή τηλεόραση, το ελληνικό κράτος χάνει ανά εβδομάδα περίπου 150.000 ευρώ από τους πολίτες του ψωνίζουν στις γειτονικές χώρες.

Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα, σε τρία βενζινάδικα στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας, που είναι τρία χιλιόμετρα από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα πωλήθηκαν 150.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης…

Το ελληνικό υπουργείο εμπορίου, ανακοίνωσε μετά τις εξελίξεις αυτές, να προβεί σε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, ώστε να περιορίσει την αγοραστική δυνατότητα των ελλήνων καταναλωτών σε Σκόπια και Βουλγαρία.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


ΠΗΓΗ: http://echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου