'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μαύρες μέρες, «ιδανικές» για αυτόχειρες....

Η κρίση μεγαλώνει τον αριθμό των αυτοκτονιών: άνθρωποι γονατισμένοι από χρέη επιχειρούν το απονενοημένο
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας χάθηκαν τα ίχνη ενός 58χρονου επιχειρηματία από την Κρήτη. Την επομένη τον βρήκε η γυναίκα του νεκρό κάτω από μια ελιά, λίγα μέτρα μετά το σημείο όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ο 58χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στο σημείωμα που άφησε προς τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά- με τον γιο του διατηρούσε κατάστημα στη νέα λαχαναγορά του Ηρακλείουέκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα και «παγίδες» του τραπεζικού συστήματος.

Στην ίδια θέση βρέθηκε μία ημέρα πριν, ξημερώματα Κυριακής, άλλος επιχειρηματίας «πνιγμένος» στα χρέη. Ο άνδρας πήδηξε από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου για να «ξεμπερδέψει» μια και καλή απ΄ όλα...

Αναστάτωση είχε προκαλέσει τον Μάιο στη Βόρεια Ελλάδα η είδηση ότι δύο άνδρες, 45 ετών και 49 ετών, τερμάτισαν τη ζωή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο 45χρονος εργαζόταν ως οδηγός ταξί. Οι δικοί του τον περιγράφουν ως ένα χαμογελαστό άνθρωπο, ο οποίος όμως απέφευγε να μιλήσει για τα προβλήματά του. Την καρδιά του είχε
ανοίξει μόνο σε έναν φίλο του, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τις προθέσεις του. Ο φίλος του δεν κατάφερε να τον μεταπείσει και λίγες ημέρες μετά απαγχονίστηκε. Τον ίδιο τρόπο επέλεξε για να τελειώσει τη ζωή του ένας 49χρονος αγρότης από την Αμφίπολη Σερρών, ο οποίος δεν άντεξε το βάρος των χρεών. Φίλοι και συγγενείς κάνουν λόγο για έναν ήσυχο οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών. Ο 49χρονος είχε μιλήσει σε φίλους του για το τι σκόπευε να κάνει, στη συνέχεια όμως τους καθησύχαζε λέγοντάς τους ότι υπερβάλλει. Οπως αποδείχθηκε έλεγε την αλήθεια. Το πτώμα του εντοπίστηκε σε ένα αντλιοστάσιο.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ένας 40χρονος άνεργος οικογενειάρχης, από την Καλλιθέα, σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια έπεσε από το μπαλκόνι αγκαλιά με τα δύο του μωρά. Ή όταν ένας 37χρονος μουσικός, από τα Ιωάννινα, παντρεμένος με δύο παιδιά, αυτοκτόνησε πέφτοντας σε χαράδρα κοντά στο σπίτι του.

Δεκάδες άνθρωποι γράφουν πλέον οι ίδιοι τον επίλογο της ζωής τους, καθώς βρίσκονται σε απόγνωση. Στην Κρήτη ιδιαίτερα, τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Δεκατρείς αυτοκτονίες καταγράφηκαν μόνο μέσα στους τελευταίους 18 μήνες. Ειδικοί μιλούν για αύξηση κατά 70% των περιστατικών, κυρίως με απόπειρες αυτοκτονίας. Το 2008 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 370 αυτοκτονίες, ενώ το 2009 ξεπέρασαν τις 400. «Εκτιμώ ότι το 2010 ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος» δηλώνει ο υπεύθυνος της Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018) κ. Κ. Κατσαδώρος . Περισσότερες είναι οι απόπειρες αυτοκτονίας. «Ο αριθμός των αποπειρών είναι 15πλάσιος των αυτοκτονιών», αναφέρει. Δηλαδή αν το 2009 καταγράφηκαν 400 αυτοκτονίες, άλλοι 6.000 άνθρωποι επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Την τελευταία τριετία οι τηλεφωνικές κλήσεις από ανθρώπους σε απόγνωση εξαιτίας κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων έχουν τετραπλασιαστεί. «Πριν από δύο με τρία χρόνια δεχόμασταν πέντε με έξι κλήσεις την ημέρα. Σήμερα οι κλήσεις ξεπερνούν τις 40. Το 60% των ατόμων που τηλεφωνούν είναι άνδρες, οι οποίοι βάζουν πρώτα τα οικονομικά προβλήματα και μετά τα συναισθηματικά, σε αντίθεση με τις γυναίκες» αναφέρει ο κ. Κατσαδώρος. Στη Γραμμή 1018 καλούν καθημερινά άνθρωποι από όλη τη χώρα. «Μας τηλεφωνούν από την Ιθάκη, τη Ρόδο, μέχρι και από χωριά της Μακεδονίας. Σήμερα (σ.σ.:χθες) είχαμε κλήσεις από τη Ρόδο, την Εύβοια και τα Ιωάννινα. Προσπαθούμε από το τηλέφωνο να καταλάβουμε την προσωπικότητα του καθενός, πώς σκέφτεται, και να τον προσεγγίσουμε ανάλογα» σημειώνει.
ΒΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sourta-ferta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου