'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Απαγορεύεται η διαφήμιση τζόγου από ξένες εταιρείες!

Aπόφαση του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων ορίζει ότι απαγορεύει την διαφήμιση ιντερνετικού τζόγου από εταιρίες που έχουν διαφορετική έδρα από την χώρα διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε o ΟΠΑΠ, Τo Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) με απόφασή του στις 8 Ιουλίου 2010 επιβεβαίωσε το σουηδικό κρατικό μονοπώλιο τυχερών παιγνίων προκαλώντας ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στη βιομηχανία τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι «η σουηδική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την προώθηση (διαφήμιση) τυχερών παιγνίων που οργανώνονται στο διαδίκτυο από ιδιώτες λειτουργούς για κερδοσκοπικούς σκοπούς σε άλλα κράτη μέλη, είναι σύμφωνη με το Κοινοτικό Δίκαιο».

Με αυτή την απόφαση, το Δικαστήριο επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τη νομολογία του, όπως και στην υπόθεση Liga Portuguesa de Futebol το Σεπτέμβριο του 2009.

Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ότι τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να «αποκλείσουν τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα από τον κλάδο των τυχερών παιγνίων» και «να περιορίζουν τη λειτουργία τυχερών παιγνίων σε δημόσιους και κοινωφελείς φορείς».


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου