'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Περίεργη ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στον Χρυσοχοΐδη


Μια «περίεργη» ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που στοίχισε την ζωή στον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εστάλη σε ημερήσια εφημερίδα. Η οργάνωση δεν αναφέρει το όνομά της και τονίζει πως θα γίνει γνωστό στα επόμενα χτυπήματα.

Η επιστολή της οργάνωσης έφτασε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Στις 4 σελίδες της αναλύεται το επιχειρησιακό μέρος της αποστολής με το δέμα - βόμβα, με τον επιστολογράφο να εμφανίζεται ως γνώστης δεδομένων που μπορούν να γνωρίζουν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι συμμετέχοντες στις έρευνες

Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο επικολλημένο σημείωμα που υπήρχε στο εσωτερικό του φονικού δέματος με δήθεν αποστολέα τον φυγόδικο για την υπόθεση της Siemens, Χρήστο Καραβέλα. Στο εν λόγω σημείωμα αναφερόταν πως εσωκλείονται σημαντικά έγγραφα και μέρος απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών για την υπόθεση.

«Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα», καταλήγει η επιστολή στην τελευταία της σελίδα.

Ως αποστολέας της φέρεται ο Θανάσης Κλάρας (σ.σ. το όνομα του Άρη Βελουχιώτη), ενώ στο κλείσιμο του φακέλου υπάρχει ένα κόκκινο αστέρι. Αν και ο φάκελος δεν φέρει σφραγίδα ταχυδρομείου, έχει δύο γραμματόσημα, ενώ στη θέση της διεύθυνσης του αποστολέα γράφεται η οδός Αγωνιστών 40, Αθήνα.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν αξιολογούν την επιστολή ως «σοβαρή», καθώς διαπιστώνουν διαφορές ως προς την συνδεσμολογία (άλλα υπολείμματα βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει ο συγγραφέας της επιστολής), ενώ επικολλημένο σημείωμα δεν βρέθηκε αν και δεν αποκλείεται να καταστράφηκε από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη μιας τέτοιας δολοφονικής πράξης θα έστελενε προκήρυξη σε ύφος ανάλογο άλλων προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι μια επιστολή.

star.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου