'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΑΤΕ - Δεν πωλείται η ΔΩΔΩΝΗ

Αναδίπλωση της κυβέρνησης και της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας μετά τις έντονες αντιδράσεις για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας - Σχέδιο υπέρ των παραγωγών ετοιμάζουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών


Την αναδίπλωση της κυβέρνησης και της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις του αγροτοκτηνοτροφικού αλλά και πολιτικού κόσμου της Ηπείρου και όχι μόνο.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, που συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον Διοικητή της ΑΤΕ Θόδωρο Πανταλάκη, «μετέφεραν» την επίσημη θέση ότι η γαλακτοβιομηχανία δεν πωλείται και πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του κ. Πανταλάκη από τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση ελπίζει να κερδίσει χρόνο και να μην προκαλέσει άλλες αντιδράσεις στην περιφέρεια, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, αφού είναι δεδομένο πως η εξυγίανση της ΑΤΕ για να μπορέσει να ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προϋποθέτει την αποδέσμευσή της από θυγατρικές που δεν έχουν σχέση με το τραπεζικό σύστημα.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να λάβει 10 δις ευρώ από το Ταμείο και ενδεχομένως να χρειαστούν πιο «δραστικά» μέτρα, όπως η αποδέσμευσή της ΑΤΕ ακόμη και από θυγατρικές του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Χρ. Μπαλτογιάννης, Θ. Γκουλιούμης και Δ. Ντούσκας αντίστοιχα, μετέφεραν την διαβεβαίωση του κ. Πανταλάκη ότι η ΔΩΔΩΝΗ όχι μόνο δεν πωλείται, αλλά έχει δοθεί στην Διοίκηση εντολή για νέες επενδύσεις,
«Η δουλειά μου δεν είναι ούτε να πουλάω ούτε να αγοράζω και μάλιστα έχω δώσει τις κατευθύνσεις να συνεχιστούν οι επενδύσεις της γαλακτοβιομηχανίας σε νέα προϊόντα, να εξεταστεί νέο δίκτυο διάθεσης και να δοθεί προτεραιότητα στην φέτα», ήταν η φράση του Διοικητή της ΑΤΕ που μετέφερε ο κ. Γκουλιούμης, ενώ πρόσθεσε : «Στην εξέλιξη της συνάντησης με τα μέλη του ΣΕΚ τους είπε ότι αν θέλουν να καθορίζουν τις τιμές αγοράς και το μέλλον της επιχείρησης να φέρουν πρόταση και να πάρουν την εταιρία, φράση την οποία παρερμήνευσαν και την μετέφεραν διαστρεβλωμένη».
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΕΑΣ τόνισαν ότι οι συνεταιρισμοί είναι έτοιμοι να κινηθούν με σχέδιο υπέρ των παραγωγών σε κάθε περίπτωση.
Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλτογιάννης, «εάν γίνει το άνω-κάτω πρόθεση της ΑΤΕ είναι να ρωτήσει τους εταίρους της που εκφράζουν τους παραγωγούς ώστε η βιομηχανία να μην χάσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα».
Οι ΕΑΣ υποστηρίζουν πως έχουν το στελεχιακό δυναμικό να διατηρήσουν μια επιχείρηση σαν την ΔΩΔΩΝΗ, ενώ εξετάζουν όλες τις δυνατότητες για να βρεθούν χρήματα, για εξαγορά των απαραίτητων μετοχών ώστε να συγκεντρώσουν το 51% του μετοχικού πακέτου και να λήξει οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα.
Μάλιστα, ο κ. Μπαλτογιάννης απαντώντας σε δηλώσεις διαφόρων αρμοδίων και μη, έκανε λόγο για ορισμένους που αναμοχλεύουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας, εξυπηρετώντας πολιτικές, προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εννοεί τους κτηνοτρόφους παραγωγούς.
«Βγαίνουν ορισμένοι, σαν σαλιγκάρια -γιατί βγαίνουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους- που αναμοχλεύουν το θέμα είτε για προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες είτε για να οικειοποιηθούν την βιομηχανία. Δεν εννοώ τους παραγωγούς αλλά τα άλλα σαλιγκάρια που θέλουν να ασχολούνται με την ΔΩΔΩΝΗ και δεν αφήνουν τους παραγωγούς να δράσουν», τόνισε.
Οι εκπρόσωποι των τριών ΕΑΣ καταλόγισαν ευθύνες σε αυτούς που μεθόδευσαν την εξαγορά των μετοχών των ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας και εμπόδισαν την υλοποίηση της εξαγοράς του 11% των μετοχών το 2004 και που δεν αντέδρασαν για την επιζήμια εξαγορά της ΕΛΒΙΖ, την κατάρρευση της ΣΒΕΚΗ και την ζημιά 3 εκ. ευρώ λόγω των απούλητων αποθεμάτων, όπως σημείωσαν.
«Και πάλι αυτοί οι μεγάλοι «αγωνιστές» δεν έβγαλαν μιλιά για την ζημιά. Αυτούς εμείς καταγγέλλουμε άμεσα ως υπεύθυνους για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις», τονίζουν οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Επίσημη διαβεβαίωση ζητά ο Νομάρχης
Να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ ζήτησε ο Νομάρχης Αλ. Καχριμάνης μετά τις νέες εξελίξεις.
«Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι η μοναδική από τις δεκατρείς που είχαν δημιουργηθεί για να στηρίξουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που έχει ακόμη δημόσιο χαρακτήρα. Ως Νομαρχιακή Αρχή, διαχρονικά θεωρούμε την Αγροτική Τράπεζα ως εγγυήτρια της ύπαρξης της σημερινής μορφής της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Ξαφνικά ήλθε το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ξαφνικά έφυγε. Όπως ακούστηκε δεν μας ικανοποιεί. Επειδή είναι ένα θέμα που δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες, ένα θέμα που αφορά την ανάπτυξη της Ηπείρου, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό της χώρας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του.

ΠΗΓΗ: http://www.anex.gr

1 σχόλιο:

  1. Κάνατε πίσω παλιοκουφάλες έ! Απο δώ το γυρίζετε απο κεί το φέρνετε ούτε με το μνημόνιο φαίνεται να τα καταφέρνετε.Άμα έβγαινε τόσος κόσμος αναλογικά και για το ασφαλιστικό θα σας έβλεπα τι τούμπες θα παίρνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή