'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τα κλειδιά επιβίωσης της φρεσκοχωρισμένης....

Ήταν ο τέλειος άντρας για εσένα, ο ιδανικός, το κελεπούρι με λίγα λόγια. Αλλά παρά τα χρόνια αγάπης ένα καλοκαιριάτικο πρωινό σε άφησε μπουκάλα έτσι ξαφνικά.
Προτού χαλάσεις άδικα 2 κούτες χαρτομάντηλα και για να σταματήσεις ν' αναρωτιέσαι για το πόσο πολύ κωλόπαιδο ήταν ο Κυριάκος" (ή όπως κι αν τον λένε τον αχαΐρευτο), μάθε τις 10 αλήθειες για τον ξαφνικό χωρισμό και πέρνα το πιο σούπερ καλοκαίρι της ζωής σου.
1. Σίγουρα θα περάσεις μια περίοδο θλίψης: Ένας χωρισμός δεν ξεπερνιέται από τη μια μέρα στην άλλη κι ούτε έχουμε απαίτηση να είσαι χαρούμενη κι ωραία στο πρώτο εικοσιτετράωρο. Σίγουρα θα περάσουν και μέρες κατάθλιψης ή καλύτερα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Όσο πιο..

ξαφνικός ο χωρισμός (ή η αναγγελία αυτού) τόσο πιο πολλά θα είναι τα ερωτηματικά που πρέπει ν' απαντήσεις. Άλλωστε, η απέραντη θλίψη των πρώτων ημερών είναι απαραίτητη για να προχωρήσεις και στην αποδοχή των γεγονότων. Για κάνεις τα πράγματα ευκολότερα, έχε τους φίλους σου στο πλευρό σου και κάποια στιγμή θα βαρεθείς να είσαι στεναχωρημένη!

2. Δεν πέθανε και κανείς: Εντάξει, έχασες μια σχέση αλλά δεν πέθανε και κανείς. Ειδικά στην περίπτωση που ο χωρισμός ήταν δική του απόφαση, άφησέ τον να ζήσει με τα θετικά ή αρνητικά της επιλογής του αυτή. Άσε που εφόσον βρίσκεστε στον ίδιο φιλικό κύκλο, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα πως η απώλεια περιορίζεται στη σχέση και όχι στο άτομο, που πολύ θα ευχόσουν να μην πέφτεις επάνω του τόσο συχνά.

3. Αν πιστεύει πως δεν ταιριάζετε, αυτός θα χάσει: Αν εκείνος ένιωσε την ανάγκη να χωρίσετε, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις και πολύ να του αλλάξεις γνώμη. Το άτομο που αξίζει να βρίσκεται στο πλευρό σου θα είναι 100% σίγουρο ότι θέλει να είσαι η κοπέλα του και δεν θα αμφιβάλλει ούτε για ένα λεπτό. Σίγουρα, υπάρχουν και ζευγάρια που δίνουν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στη σχέση τους για να χωρίσουν ακόμα πιο άσχημα τελικά. Εσύ από μόνη σου δεν πρέπει να θέλεις να είσαι κομμάτι μιας σχέσης με κάποιον που άσε αγαπά και σε εκτιμά όσο πατάει η γάτα.
4. Μην εξιδανικεύεις τη σχέση- δεν ήταν πάντα καλή: Ένα από τα κακά του ξαφνικού και όχι μόνο χωρισμού είναι πως συχνά ξεχνάμε τα άσχημα της σχέσης και μας μένουν οι γλυκές αναμνήσεις που δεν θα ξαναζήσουμε. Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάς κι κείνες τις στιγμές που πολύ ήθελες να τον χωρίσεις εσύ! Τότε που βαριόταν να βγει και προτιμούσε να βλέπει ποδόσφαιρο με τους κολλητούς, τις δεκάδες φορές που τον έπιασες να σου λέει ψέματα ή το πόσο άσχημα φερόταν στις φίλες σου. Αυτή τη στιγμή μπορεί να νομίζεις ότι ήταν τέλειος, αλλά κάποια στιγμή θ' αρχίσεις να θυμάσαι και τα χιλιάδες στραβά κι ανάποδα που είχε.

5. Μην βιαστείς να τον ξεπεράσεις και μην ακούς τους κολλητούς του: Μην πιέσεις τον εαυτό σου να προχωρήσει γρήγορα γρήγορα στον επόμενο δεσμό. Όπως και να έχει, ο χωρισμός αποτελεί μια μορφή απώλειας που σίγουρα απαιτείται μια περίοδος θλίψης για να προχωρήσεις με επιτυχία μπροστά. Ο χρόνος που θα χρειαστείς εσύ προσωπικά ποικίλει βάσει και του χαρακτήρα σου κι μπορεί να είναι εβδομάδες ακόμα και μήνες. Φρόντισε ν' αξιοποιήσεις καλά το διάστημα αυτό μαθαίνοντας σέρφινγκ ή τάβλι ή μια ξένη γλώσσα! Τώρα και εφόσον στο ενδιάμεσο δέχεσαι τηλεφωνήματα από τους κολλητούς του πρώην αγαπημένου σου, μην απαντάς. Χάρισέ τους αναπάντητες κλήσεις παντού και δώσε στον πρώην το μήνυμα πως πρέπει να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φου φου.
6. Θα βρεις κάποιον καλύτερο: Η διαδικασία της εξέλιξης των ειδών είναι στο πλευρό σου και το πιο πιθανό είναι να βρεις ένα πολύ καλύτερο αγόρι σε σχέση με τον προηγούμενο. Αν ο πρώην ήταν φλώρος από τους λίγους και ήξερε να οδηγά σωστά μόνο το ποδήλατο ή το πατίνι του, ο επόμενος σίγουρα θα είναι εξυπνότερος, ομορφότερος, πιο αρσενικό και πιο σωστός για εσένα. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να έχεις τα ματάκια σου ανοιχτά.

7. Οι σχέσεις κρίνονται από το τέλος τους: Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λένε πως οι σχέσεις κρίνονται από το τέλος τους. Μην σπας το κεφάλι σου για το κυνηγητό που έκανε για να σε ρίξει στην αρχή της σχέσης ή τα μέσα που χρησιμοποίησε για να σου δείξει πόσο σε αγαπά κάποτε! Αν στο τέλος του δεσμού φέρθηκε χειρότερα και από το Μαρκουλάκη στο "Έτσι ξαφνικά", είναι πιθανό το πρόσωπό του αυτό να το έκρυβε επιμελώς για να μην καταλάβεις πόσο κουμάσι ήταν. Να είσαι ευτυχής που ακόμα και τόσο αργά, κατάλαβες ποιός είναι πραγματικά.
8. Απόλαυσε την ελευθερία σου: Θυμήσου την καταπίεση που είχες υποστεί όντας κομμάτι μιας σχέσης που δεν ήταν αντάξιά σου. Όσο κι αν σου φαίνονται όλα μαύρα τώρα, μπορείς να κάνεις όλα εκείνα που στερήθηκες. Η εποχή είναι ιδανική, οι διακοπές τέλειες, οι κολλητές διαθέσιμες και τα μπαράκια έτοιμα να σε υποδεχτούν. Εκεί μπορείς να βάλεις το μινάκι σου και να συνεχίσεις να θρηνείς τον πρώην πίνοντας στην υγειά του όσα σφηνάκια θέλεις. Στην περίπτωση αυτή, ξέχνα το κινητό τηλέφωνο σπίτι για να μην κάνεις κινήσεις που δεν χρειάζονται.
9. Δεν ήταν τόσο ξαφνικός ο χωρισμός, όσο θέλει να σε πείσει πως ήταν: Ένας χωρισμός ποτέ δεν είναι τόσο ξαφνικός όσο πιστεύεις ή όσο προσπαθεί εκείνος να σε πείσει. Σίγουρα υπήρχαν σημάδια που αγνοούσες ή άλλα που εκείνος έκρυβε επιμελώς. Αυτό που δεν πρέπει να σε απασχολεί είναι το γιατί τόσο ξαφνικά. Σίγουρα δεν θα ήθελες να υπάρχει ένα διάστημα που θα τσακωνόσασταν διαρκώς και θα πληγωνόσασταν ακόμα περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως πρέπει να του κάνεις τη χάρη και να μην απαιτήσεις μια εξήγηση για το χωρισμό αληθινή και που να σε καλύπτει. Αν υπάρχει άλλη κοπέλα, οφείλει να στο πει γιατί έτσι κάνουν οι άντρες που φορούν παντελόνια!
10. Ήσουν χαρούμενη και πριν τον γνωρίσεις: Μην είσαι τόσο σίγουρη πως δεν θα ξαναβρεις την ευτυχία και πάλι. Μπορεί τώρα το 2010 να φαντάζει σαν τη χρονιά του Μεγάλου Χωρισμού όμως σε κανά δίμηνο μπορεί να μετατραπεί στη χρονιά που συνάντησες τον άντρα της ζωής σου. Άφησε τον εαυτό σου ανοιχτό στις προκλήσεις και μην ξεχνάς πόσο ζωντανή και χαρούμενη ήσουν και πριν γνωρίσεις εκείνον που έμοιαζε ιδανικός αλλά όλοι σου φωνάζουν: "Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος τελικά"!

Από την Κατερίνα Πατούλια
womenonly
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://enienioula.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου