'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

N/σ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προωθεί ο πρωθυπουργός

Από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, που υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητούσε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, την εποχή συζήτησης του ν. Πετραλιά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προώθηση σχεδίου νόμου, που θα ρυθμίζει τα της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.
«Το δημοψήφισμα είναι οξυγόνο στη δημοκρατία. Αποτελεί δημοκρατικό εργαλείο ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας. Απαντά ευθέως στον πειρασμό που έχει μια αυταρχική κυβέρνηση -απευθυνόσαστε στη Νέα Δημοκρατία- να λέει πήρα την ψήφο σου και από εκεί και πέρα κάνω ό,τι θέλω», είχε δηλώσει τότε ο κ. Παπανδρέου, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο κ. Παπανδρέου χαρακτηριστικά είπε :

«Και σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα, το οποίο συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μας αναφέρει και ζητά, πρώτα από όλα, θέλω να τονίσω ότι, επί της αρχής, η παράταξή μας παραμένει έτοιμη να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή διότι υπάρχει βεβαίως πρόνοια του Συντάγματος, αλλά δεν έχουμε ψηφίσει στη Βουλή τις διαδικασίες, κάτω από τις οποίες μπορούμε να πάμε σε ένα δημοψήφισμα -ώστε να θεσμοθετήσουμε πράγματι αυτή τη διαδικασία»

ΠΗΓΗ:
http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου