'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα που αντιστέκεται!!

Εταιρεία που ιδρύθηκε από ερευνητές του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, δραστηριοποιείται με επιτυχία στην αμερικανικά αγορά και μάλιστα στον τομέα της ενέργειας από υδρογόνο. Οι καινοτομίες που της δίνουν πλεονέκτημα

Έτος 2010 μ. Χ. Όλη η Ελλάδα ζει στη σκιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη μιζέρια, την απογοήτευση και τον φόβο για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Όλη; Ευτυχώς όχι, καθώς υπάρχουν ακόμα μερικές νησίδες δημιουργίας και πρωτοποριακών ιδεών, που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα.

Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από ερευνητές του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και βιομηχανικούς συνεργάτες, δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ και μάλιστα στον τομέα της ενέργειας από υδρογόνο με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", η εταιρεία Advanced Energy Technologies, που μετρά πέντε χρόνια λειτουργίας, έχει ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία στις ΗΠΑ, δραστηριοποιούμενη στην τεχνολογία των κυψελίδων-στοιχείων καυσίμου, παράγοντας καινοτόμα υλικά.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η χημικός Νόρα Γουρδούπη, καινοτομία της εταιρείας είναι ότι παράγει χαμηλού κόστους πολυμερικές μεμβράνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε στοιχεία καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας.

"Οι μεμβράνες αυτές, κατασκευασμένες από πλαστικό φιλμ, εμφανίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων χαμηλής θερμοκρασίας που χρησιμοποιούνται σήμερα, κυρίως γιατί δεν απαιτούν ιδιαίτερα καθαρό υδρογόνο. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή απαλλάσσεται από μία συσκευή καθαρισμού του υδρογόνου κι έτσι μπορεί να είναι μικρότερη, πιο εύχρηστη, πιο απλή και πιο οικονομική" εξηγεί η κα Γουρδούπη.

Έτσι, οι συγκεκριμένες μεμβράνες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν. Η εταιρεία κατασκευάζει και ηλεκτρόδια στοιχείων καυσίμου και όπως και στις μεμβράνες, επιδιώκει να κρατά το κόστος χαμηλά, καθώς οι φθηνές μεμβράνες και τα ηλεκτρόδια για στοιχεία καυσίμου βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για την ενέργεια.

Τα στοιχεία καυσίμου θεωρούνται οι μπαταρίες και οι γεννήτριες του μέλλοντος, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα παράγεται από χημική αντίδρασης του υδρογόνου και όχι από ορυκτά καύσιμα όπως σήμερα.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου