'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σχεδιάζουν να καταργήσουν το βραδινό δελτίο της ΕΤ-1...

Μπορεί ακόμα στην ΕΡΤ να μην έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τα πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία των δημόσιων καναλιών, αλλά...
ήδη, όπως φαίνεται, υπάρχει ένας σχετικός προσανατολισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται συζητήσεις για εκπομπές κοινωνικού διαλόγου που θα συνδέονται ακόμα και με καταγγελίες πολιτών, μεγαλύτερη έμφαση σε ντοκιμαντέρ κ.ά. Ανάμεσα όμως στις σκέψεις και τις προτάσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, λέγεται ότι εξετάζεται ακόμα και η διακοπή της μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ-1 στις 23.00. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη κίνηση υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, που προβλέπουν πλέον μόνον ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Πρόκειται σαφέστατα για... περίεργη, αν μη τι άλλο, κίνηση, ειδικά σε τέτοια περίοδο. Το συγκεκριμένο δελτίο δίνει εναλλακτική λύση σε όλους όσοι βρίσκονται εκτός σπιτιού την ώρα που μεταδίδονται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των άλλων καναλιών ή δεν επιθυμούν να παρακολουθούν δελτία σχολίων και απόψεων συχνά άνευ ουσίας, αλλά θέλουν να είναι ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν εντός και εκτός συνόρων. Διαθέτει πλέον συγκεκριμένο κοινό και αποδίδει στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Παράλληλα είναι ίσως και το πιο αυθεντικό δελτίο ειδήσεων, έστω και αν μπατάρει κυβερνητικά, καθώς διαθέτει σειρά θεμάτων και όχι μόνο εσωτερικής κατανάλωσης.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, που την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω ανακατατάξεις και αλλαγές προσώπων σε διευθυντικές θέσεις, πρέπει να αναζητήσει τρόπους με τους οποίους τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης δεν θα μπατάρουν τόσο κυβερνητικά και θα σταματήσουν να είναι πλέον αναμεταδότες γραπτών δηλώσεων, συχνά ανούσιων, όλων των κομμάτων. Ρεπορτάζ χρειάζεται, περισσότερη εικόνα και θέματα, αλλά σίγουρα όχι περικοπή δελτίων ειδήσεων.

 
ΣΩ.ΜΑ
enet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://nonews-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου